Oslos parkarbeidere privatiseres

Alle Oslos parker skal driftes av private. Første anbudskonkurranse er i gang, og kun laveste pris skal gjelde.

2011062114423520131214162811

ola.tommeras@fagforbundet.no

I løpet av høsten skal alt av grøntområder i alle hovedstadens bydeler være drevet av private aktører. I kommunen blir 89 parkansatte overtallige.

I konkurransegrunnlaget beskrives kriteriene for tildeling av oppdraget på følgende måte: «Tildelingen skjer utelukkende basert på hvilket tilbud som har den laveste totalpris.»

Leder i friområdenes fagforening, Jan-Edvard Monsrud, er forbannet. Tidligere har han gått hardt ut mot å sløse med opparbeidet kompetanse på denne måten. Det absolutte penge­fokuset i kriteriene provoserer enda mer.

– Jeg skjønner ikke at Oslo kommune tør dette. Det er uforståelig at de kun vil legge pris til grunn og ikke vektlegge kvalitet, sier Monsrud.

– Får vi et firma som tilfredsstiller kravene i anbudet, så har vi fått det vi trenger. Det svarer byrådssekretær for miljø og sam­ferdsel i Oslo, Tormod Skjervold (Frp). Byrådet vil ikke vektlegge noe annet enn pris, dersom tilbyderen tilfredsstiller kravene i anbudet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy