P-vakter prøver kort dag

Trafikkbetjentene i Trondheim blir blant de første offentlig ansatte som prøver seks timers arbeidsdag.

2005121509490620131216050634

Styret i Trondheim parkering vedtok i midten av november en forsøksordning med seks timers arbeidsdag for sine ansatte. Ordningen trer i kraft fra 1. juni neste år.

Styreleder Elin Kvikshaug Berntsen (SV) sier til Adresseavisen at Trondheim parkering egner seg godt som et prøveprosjekt:

– Forsøket skal vare i ett år, før vi evaluerer det og vurderer om det er aktuelt å utvide. Vi må se hvilken effekt det har på trivsel, drift og økonomi, sier hun til avisen.

Trondheim kan i utgangspunktet finansiere forsøket selv, men det kan også bli aktuelt å søke støtte fra staten. Over statsbudsjettet har nemlig den nye, rødgrønne regjeringen bevilget ti millioner kroner til forsøk med sekstimersdag.

Trafikkbetjentene er en av yrkesgruppene med høyest sykefravær i Trondheim, og dette er en av grunnen til at nettopp de skal prøve kortere arbeidsdag først.

– Dette er et slitsomt yrke, både fysisk og psykisk. Jeg tror det blir lettere å hente seg inn når dagene blir kortere, sier Arna Sørngård til Adresseavisen.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy