Samspill 2009

Nesten 150 sykepleiere og helsefagarbeidere møtes rundt tema Samhandlingsreformen denne uka.

2009102010440820131214134706

karin.svendsen@fagforbundet.no

– Vi har kommet med innspill til Samhandlingsreformen, og vi kommer til å fortsette å si hva vi mener om utviklingen framover, lover Sissel M. Skoghaug, leder for nettverket for sykepleiere i Fagforbundet.

Sammen med Liv Krossøy, som leder nettverket for hjelpepleierne, ønsket Skoghaug om lag 150 sykepleiere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere velkommen til en to dagers konferanse hvor blant annet Samhandlingsreformen blir studert og diskutert fra ulike vinkler.

De to understreker at Fagforbundet nettopp ved å organisere alle yrkesgrupper innen helsesektoren har gode forutsetninger for å se helheten innen sektoren og å bidra til å fremme samhandling både mellom yrkesgruppene og de ulike deler av helsenorge.

Helge Sporsheim, som er kontaktperson mellom nettverket for hjelpepleiere og seksjonsstyret, syns det er fint at begge yrkesgrupper er sammen første dag med vekt på samspill, og at de neste dag har fokus på yrkesidentitet og egen yrkesgruppe.

Statssekretær Dagfinn Sundsbø (Sp) var første innleder etter at Kjellfrid T. Blakstad, leder for Fagforbundet Seksjon helse og sosial, åpnet den tredje Samspillkonferansen i regi av seksjonen. Både Sundsbø og representanter for KS og Spekter hadde fokus på Samhandlingsreformens utfordringer og muligheter.

– Det at både regjeringen og arbeidsgiverorganisasjonene ser viktigheten av å møte Fagforbundet og yrkesutøverne i sektoren, viser at vi er en viktig samfunnsaktør og samarbeidspartner, sier Sissel M. Skoghaug.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy