Barnehage-avtale skal gi godt samarbeid med Espira-gruppen

AVTALE: Avtalen mellom Fagforbundet og Utdanningforbundet og Espira-gruppen ble undertegnet fredag. Fra v: Ellinor Gilberg fra Utdanningforbundet, HR-sjef Linn Paulsen fra Espira, Mette Henriksen Aas fra Fagforbundet, Jens Schei Hansen fra Espira, og rådgiver Herdis Schärer fra Fagforbundet.

AVTALE: Avtalen mellom Fagforbundet og Utdanningforbundet og Espira-gruppen ble undertegnet fredag. Fra v: Ellinor Gilberg fra Utdanningforbundet, HR-sjef Linn Paulsen fra Espira, Mette Henriksen Aas fra Fagforbundet, Jens Schei Hansen fra Espira, og rådgiver Herdis Schärer fra Fagforbundet.

Per Flakstad

Fagforbundet og utdanningsforbundet undertegnet fredag ettermiddag en avtale med Espira-gruppen som driver barnehager i mange av landets kommuner.

2015102314542720151028142335

–Dette skjerper oss på en positiv måte

Jens Schei Hansen, Espira

per.flakstad@fagbladet.no

Avtalen innebærer at det etableres et partsforhold i bedriften, og at det skal velges en hovedtillitsvalgt fra både Fagforbundet og Utdanningsforbundet.

Samarbeid

– Fagforbundet har ønsket seg en slik avtale om partsforhold og hovedtillitsvalgt i mange år. Vi vil gjerne ha et godt forhold til Espira, og er glad for at vi nå er enige om en avtale, sa lederen for Fagforbundets Seksjon kirke, kultur og oppvekst, Mette Henriksen Aas da avtalen ble underskrevet.

Hun ser fram til et godt og konstruktivt samarbeid i tida som kommer.

Også Utdanningsforbundet er fornøyd med å ha avtalen på plass.

Nestleder Terje Skyvulstad kunne ikke selv være til stede da den ble undertegnet, men sier at forbundet nå ser fram til å få mulighet for medvirkning og medbestemmelse i konsernet.

– Denne avtalen er tuftet på viljen til å ha et godt samarbeid. Dette betyr ikke at vi kommer til å være enige om alt, det vil helt sikkert oppstå uenigheter. Men nå har vi etablert et grunnlag for hvordan slike situasjoner skal håndteres og hvilke kjøreregler vi skal følge. Det mener jeg er positivt for alle parter, sier Mette Henriksen Aas.

Kompetanse

Også kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Jens Schei Hansen ser mange fordeler med å ha en avtale på plass.

– Dette er et godt grunnlag for konstruktivt samarbeid. Barnehagemarkedet er gjennomregulert, og i den grad vi konkurrerer så gjør vi det på kvalitet. Når vi nå etablerer et partsforhold til Fagforbundet og Utdanningsforbundet, så er det et tegn på at vi er seriøse og satser på kvalitet.

– Vi er opptatt av å bygge opp kompetansen i alle stillingene, og der har både Fagforbundet og Utdanningsforbundet og vi felles interesse der vi kan trekke veksler på hverandre, sa han.

– For eksempel kan vi kanskje få til et samarbeid om fagskoletilbud, fortsatte han.

Skjerper oss positivt

Han er klar over at en særavtale og hovedtillitsvalgte ikke alene sørger for en problemfri tilværelse, men mener det også er i arbeidsgivers interesse å ha ryddige og avtale kjøreregler for hvordan dette skal håndteres.

– Dette skjerper oss på en positiv måte, sa Jens Schei Hansen.

Les Espira-debatt her

Særavtale med Espira-gruppen

* Espira er medlem av Private Barnehagers Landsforbund (PBL), og har tariffavtaler i alle barnehager. Særavtalen bygger på tariffavtalen som er inngått mellom partene.

* Avtalen etablerer et partsforhold, og både Fagforbundet og Utdanningsforbundet skal velge hver sin hovedtillitsvalgt.

* Espira er eid av Nordens største utdanningskonsern AdadeMedia.

* Espira er en stor aktør, med 81 barnehager i over 40 kommuner.

Barnehagene har 7500 barn og 2000 ansatte.

* Nye hovedtillitsvalgte skal være på plass 1. januar 2016.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy