Effektiv voksenopplæring

VOKSENOPPLÆRING: Læringer kan lære norsk og ta yrkesfag samtidig. Illustrasjonsfoto

VOKSENOPPLÆRING: Læringer kan lære norsk og ta yrkesfag samtidig. Illustrasjonsfoto

Colourbox.com

Oslo voksenopplæring tilbyr norskopplæring parallelt med yrkesfaglig utdanning. Norsklæreren blir om nødvendig med lærlingen i praksisen.

2014100212000020141002120530

titti.brun@fagforbundet.no

– Elevene får individuell oppfølging av en norsklærer, både på skolen og ute i praksis, sier prosjektleder Petra Kryskiewic ved Oslo Voksenopplæring i Oslo til avisa Utrop.

Individuell oppfølging

Utdanningstilbudet strekker seg over fire år og gjelder helsefagarbeidere og barne- og ungdomsarbeidere. Vanligvis avsluttes den individuelle norskopplæringen når elevene går ut i praksis, nå følger norsklærer med ut i bedriftene.

Nav-støtte

Mange som kommer til Norge som voksne, har forsørgeransvar, og de har ikke mulighet til å bruke mange år på norskkurs og på utdanning. Hittil har de først måttet lære norsk, så ta utdanning. Den nye måten er å lære norsk samtidig som de får et yrkesfag.

For de to første prøveklassene i helsearbeiderfaget og i barne- og ungdomsarbeiderfaget, har voksenopplæringen fått en avtale med Nav om støtte til livsopphold for elevene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy