Valgkomiteer må innføres

VEDAK: Etter alt å dømme vedtar kontrollutvalget i Notodden at AS-ene skal ha valgkomite i dag. Nesleder Anne Haugen Wagn (SV) til høyre.

VEDAK: Etter alt å dømme vedtar kontrollutvalget i Notodden at AS-ene skal ha valgkomite i dag. Nesleder Anne Haugen Wagn (SV) til høyre.

Audun Hasvik

I dag vil kommunestyret i Notodden etter all sannsynlighet vedta at alle kommunale AS-er skal ha en valgkomite.
– Det er på tide, mener nestleder i kontrollutvalget Anne Haugen Wagn (SV).

2015090314454520150903144545

redaksjonen@fagbladet.no

Anne Haugen Wagn mener at dagens praksis med utnevning styremedlemmer i Notoddens kommunale AS-er tilfeldig og udemokratisk, – og det har hun et samla kontrollutvalg med på.

Ikke første gang

Denne saka har vært oppe i kontrollutvalget 2012. Da blei det gitt et innspill til saka fra kontrollutvalget om at kommunen burde ha valgkomiteer.

Begrunnelsen var, da som nå, at skal de kommunale selskapene finne de best egnede personene til styrene, må dobbeltroller og interessekonflikter mellom styrene og selskapene forhindres, og at demokratiet sikres best ved at valgkomiteene legger fram forslag til styrekandidater.

– Jeg har skjønt at det ikke holder å komme med et innspill, noe jeg nok trodde burde være nok, sier Wagn med et lite smil.

– Derfor har jeg nå bedt om at saken kommer opp til behandling i kommunestyret i full bredde, sier hun.

Og det har hun fått kontrollutvalget med på.

Kvinneandel

Anne Haugen Wagn håper også at valgkomiteen kan få gjort noe med kvinnerepresentasjonen.

– Den er ikke akkurat noe å skryte av i Notodden. Her burde samfunnsbedriftene, som er satt til å sørge for gode tjenester for innbyggere og næringsliv, gå foran. Styresammensetninga må gjenspeile det samfunnet bedriften er en del av, sier nestlederen, som forventer at kommunestyret vedtar innstillingen – enstemmig.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy