Siste meklingsinnspurt i Oslo

Partene i Oslo kommune snakker fortsatt sammen, men de vurderer nå om det er grunnlag for videre mekling eller om de står for langt fra hverandre.

2012052410530720131216191717

monica.schanche@fagforbundet.no

Til Fagbladet sier mekler Geir Engebretsen at han håper partene har avklart om det er grunnlag for videre diskusjoner i løpet av en time. Noen skisse til løsning er ikke på gang, til det står partene altfor langt fra hverandre.

- Nå er spørsmålet om det fortsatt skal mekles eller ikke, sier Engebretsen.

- Dette er en krevende mekling som berører mange arbeidstakere i Oslo kommune, over 40.000,sier mekler Geir Engebretsen. Hvorvidt de ansatte skal kastes ut i konflikt eller ikke, er noe partene tar på største alvor, og det er jeg glad for, sier mekler Geir Engebretsen.

- Hvis det blir fortsatt mekling, er det uvisst hvor lang tid det vil ta, fortsetter den erfarne mekleren.

Dersom partene ikke blir enige, vil det bli streik i Oslo fra et varslet tidspunkt etter et eventuelt brudd i meklingen.

Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH) som forhandler for de LO-organiserte, har varslet plassfratredelse for 1853 medlemmer fordelt på alle bydeler, Sykehjemsetaten, Plan- og bygningsetaten, Kemnerkontoret, Bymiljøetaten, Vann- og avløpsetaten, Utdanningsetaten, Oslo Havn KF og Utviklings- og kompetanseetaten.

Skal ramme økonomisk

Hovedhensikten med streikeuttaket er å ramme arbeidsgiver økonomisk. Det er videre tatt hensyn til ikke å ramme liv og helse. Uttaket omfatter i hovedsak kontorfaglig personell og ansatte i Aktivitetsskolen (SFO). I utviklings – og kompetanseetaten tar vi ut fakturasentralen, og ved Kemnerkontoret tar vi ut alle, bortsett fra dem som utbetaler skatt til gode, opplyser Fagforbundet Oslo på sine nettsider.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy