Slutt på privat ambulansedrift

Ambulansetjenestene i Helse Midt-Norge har vært konkurranseutsatt siden 2006. Nå blir de en del av helseforetakets egen drift. Rundt 400 ambulansearbeidere følger med på lasset.

2011050513443020131216160350

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Ambulansetjenesten i Helse Midt-Norge har vært konkurranseutsatt helt siden etableringen af helseforetaket i 2006. Styret i Helse Midt-Norge vedtok i dag, 5. mai, at det blir slutt på private ambulanser i regionen når kontraktene med de private leverandørene utgår i 2013.

- Det var en lang debatt og en tung sak, men jeg er svært glad for vedtaket, sier konserntillitsvalgt Sigmund Eidem til Fagbladet.

Sikret de ansatte

Helse Midt-Norge omfatter Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. Alle kontraktene med de private aktørene som drifter ambulansetjenesten i regionen utløper samtidig, 1. januar 2013.

Konserntillitsvalgt Eidem er spesielt fornøyd med at de ansatte blir godt ivaretatt i prosessen.

- I vedtaket heter det at innsourcingen skal behandles som en virksomhetsoverdragelse. Det betyr at de ansatte overføres til Helse Midt-Norge fra 2013.

Viktig vedtak

Vedtaket i Helse Midt-Noge er en viktig milepæl for Fagforbundet, påpeker nestleder Geir Mosti.

- Vår målsetting er at alle ambulanseansatte skal være ansatt i det offentlige. Derfor betyr vedtaket i Helse Midt-Norge utrolig mye for oss, sier Mosti. Han framhever at dette også vil være en ubetinget fordel for de ansatte:

- Nå får alle ambulanseansatte like lønns- og arbedisvilkår, og det flott at vi nå har fått dette på plass.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy