Statsoppgjøret i havn

Lønnsoppgjøret i staten er ferdigforhandlet. For første gang siden 2005 unngikk partene riksmeklingsmannen. Alle er sikret et tillegg på minst 7 000 kroner. Oppgjøret gjelder ca 1400 medlemmer i Fagforbundet, og deres representant i forhandlingsutvalget, Geir Mosti, er fornøyd.

2011043010165520131216160107

morten.hansen@lomedia.no

– Vi er godt fornøyd. Hovedmålet vårt var å sikre våre medlemmer økt kjøpekraft. Det har vi klart. I tillegg har vi videreført kvinneprofilen. De får litt mer enn mennene. Det er ikke mye, men det er tross alt et mellomoppgjør, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat.

Fagforbundets representant i forhandlingsutvalget, Geir Mosti, mener resultat sikrer reallønnsvekst for alle statsansatte, og at LO Stat fikk uttelling på alle hovedkravene.

Fagforbundet har ca 1400 medlemmer som er statsansatt.

Mesteparten av moroa i årets lønnsoppgjør ble gjort unna i fjor. Overhenget spiste opp mesteparten av potten. Det vil ikke skje til neste år.

– Vi har sikret oss, slik at neste års overheng blir mye mindre, sier Rønoldtangen.

Tallene:

De lavest lønte i staten får et tillegg på 7000 kroner, mens det blir litt ekstra til de lønnstrinnene der de store kvinnegruppene befinner seg. De høytlønnede får et tillegg på 1,72 prosent.

Det er også avsatt en liten pott til lokale forhandlinger – med de samme føringene som ble avtalt i fjor, hvor likelønn var sentralt.

Resultatet i korte trekk:

– Et generelt tillegg til alle – dels kronetillegg, dels prosenttillegg

– Minimum 7000 kroner for de lavest lønnede.

– Ekstra uttelling for kvinnedominerte lønnsgrupper

– En pott på 0,15 prosent avsettes til lokale forhandlinger.

Les også: Pressemeldingen fra LO Stat

Akademikerne misfornøyde

Også forhandlerne fra Unio, YS og Akademikerne har godtatt den samme forhandlingsløsningen som LO Stat. Både YS og Unio sier seg godt fornøyde med resultatet. Unios forhandlingsleder, Arne Johannessen, går så langt som til å gi statens personaldirektør Siri Røine ros for et godt resultat i en pressemelding nå i kveld.

Akademikerne er svært misfornøyde med at det ikke ble satt av mer penger til lokale forhandlinger.

- Med dette resultatet har staten svekket evnen til å konkurrere om akademisk arbeidskraft. Det ansvaret hviler tungt på regjeringen, sier forhandlingsleder for Akademikerne stat, Rikke Ringsrød.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy