Støre takket ungdommene

– Tusen, tusen, tusen takk for innsatsen deres under valgkampen, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre til Fagforbundets ungdommer.

2009101613301920131216113517

per.flakstad@fagforbundet.no

Helt uten forhåndsannonsering dukket utenriksministeren opp da Fagforbundets ungdomskonferanse gikk mot slutten midt i oktober. Han ble møtt av begeistrede ungdomstillitsvalgte som reiste seg og klappet.

– Hadde jeg hatt mange hender, skulle jeg klappet tilbake for dere alle sammen, sa Jonas Gahr Støre da han takket for innsatsen deres under valget.

– Det er ikke nok å ha en god politikk. Den må også ut til folk. Dere gjorde en kjempeinnsats – dere var på husbesøk, og dere var ute i gatene og drev politikk.

– Derfor vippet valget vår vei. Fordi vi var best på folk – i tillegg til at vi har den beste politikken, sa Støre.

Felles verdier

Han gledet seg over ungdommenes entusiasme og engasjement, selv om meningene deres ikke alltid er sammenfallende.

– Slik skal det også være. Vi har ulike roller, deres er å være en pådriver og stille krav. Samtidig er det viktig å tenke gjennom det vi har av felles verdier og slutte opp om dem. I alle fall hvis alternativet er et styre med Høyre og Frp i spissen, fortsatte han.

– Norge har under hele finanskrisa hatt en lavere ledighet enn hva Bondevik-regjeringen hadde uten krise i 2005. Grunnen er at det ligger noen andre verdier i bunnen for politikken, sa Støre.

– Bruk engasjementet

Den gjenvalgte ungdomslederen, Linn Hemmingsen, roste Støre og resten av den rødgrønne regjeringen for mye godt i Soria Moria, og inntok samtidig pådriverrollen da hun overrakte en lerretstavle med 20 krav til den sosiale boligpolitikken.

Tidligere under konferansen oppfordret også Hemmingsen ungdommene til å bruke engasjementet sitt: – Hvis du bruker det i diskusjoner med venner, så gjør du en god del. Men hvis du bruker det i Fagforbundets arbeid, kan du være med på å forandre verden, sa hun.

Etter valget under konferansen ser det nye sentrale ungdomsutvalget slik ut:

Leder: Linn Hemmingsen fra Troms, nestleder: Ola Harald Svenning fra Oslo, medlemmer: Christi-Ane Johansen fra Buskerud, Kim Håkon Pedersen fra Troms, Suzanne Pettersen fra Nordland og Solna Kvam fra Sør-Trøndelag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy