Sykehjemsleder ble "Årets ildsjel"

Ingen skal brenne inne med en god idé! Det er mottoet til avdelingsleder Kristine Borvik ved Søbakken sykehjem i Larvik. Nå er hun utnevnt til ”Årets ildsjel” av KLP.

2013012217265220131216213222

ola.tommeras@fagforbundet.no

”Årets ildsjel” er en av to arbeidsmiljøpriser som deles ut av Kommunal landspensjonskasse (KLP). I tillegg kommer ”Årets arbeidsmiljøprosjekt”, som i år gikk til Lunner kommune for kommunens kultur- og kvalitetsarbeid.

Solgte klemmer

I oktober skrev Fagbladet om Kristine Borviks avdeling ved Søbakken sykehjem. Da hadde de nettopp solgt klemmer på Helgeroadagen til inntekt for beboeraktiviteter. Med plakater om de helsebringende sider ved en klem, og at pengene skulle gå til isbitmaskin, bålpanne, øl, vin og likør, så var klemmene lett å selge.

Pengene har gått til turer og aktiviteter. Omtalene i lokalavisen Østlands-Posten har vært mange, som igjen har gitt avdelingen kjærkomne gaver fra lokalt næringsliv.

Snudde en trend

Kristine Borvik ble ansatt for to år siden.

- Borvik er en ung og engasjert avdelingsleder som kom inn som et friskt pust på en arbeidsplass som hadde utfordringer, skriver juryen i sin beslutning. Juryen slår fast at trivselen er økt, nærværet blant de ansatte er økt og stoltheten på arbeidsplassen likeså.

- Prisen gir oss enda mer tro på at dette nytter, at det lille vi kan gjøre utgjør en forskjell og at vi sammen kan få til hva vi vil, sier Kristine Borvik.

Prisen er på 150.000 kroner og skal brukes til eksisterende og nye arbeidsmiljøtiltak på arbeidsplassen.

- ”Vi-et” som teller

- Bli hverandres heiagjeng. Det gir enorme gleder, kraft og handlekraft, råder hun.

- Hos oss er det ”vi-et” som teller.

Overfor Fagbladet markedsførte Borvik i fjor mottoet: Ingen skal brenne inne med en god idé.

- Veien fra en sprø idé til en fantastisk opplevelse kan være veldig kort, fastslår hun.

Gir stolthet

I Lunner kommune er nærværet økt, score på medarbeiderundersøkelser gått opp sammen med innbyggernes brukeropplevelser av kommunen. Kommunen har vunnet med et kultur- og kvalitetsarbeids som har fått navnet Lea’n.

- Kommunens arbeid har stor overføringsverdi til andre virksomheter, sier juryleder Vibeke Os Bratlie.

- Å vinne denne prisen gir oss stolthet og en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig, sier fagleder og utviklingskoordinator i Lunner kommune, Jenny Eide Hemstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy