Tolv utvalgte kommentatorer

Kommuneøkonomi, datalagringsdirektivet, underdimensjonering av el-nettet og nei til markedsliberalisme. De tolv utvalgte delegatene valgte tunge saker da de fikk statsministeren i tale på landsmøtet.

2009112413065220131216115801

titti.brun@fagforbundet.no

Etter Stoltenbergs innledning fikk tolv delegater ordet. Regjerningen fikk noe skryt, men ble raskt minnet om at det ikke er nok å bli valgt.

– Husk hvem som har valgt deg, sa Elin Benberg fra Nord-Trøndelag, før hun krevde bedre økonomi for kommunene, med synlig støtte fra salen.

Advarte

– Finanskrisa beviser at de som tror at markedet kan overlates til seg selv – de tar feil, sa Jens Stoltenberg i sin innledning på landsmøtet. Og la til:

– Markedet må styres.

Og landsmøtet applauderte.

Morten Støen fra Hedmark krevde et klarere skille mellom markedsliberal og sosialdemokratisk politikk. Og mens papirene raste fikk han på overtid – etter at tidslampa lyste rødt – påpekt at liberalismen er med på å hindre at deltidsansatte får fulltidsstillinger.

Ungdomsrepresentanten fra Sogn og Fjordane tok opp datalagringsdirektivet. Han advarte mot at Norge beveger seg fra et etterforskningsprinsipp til et overvåkningsprinsipp.

– Hvis det vedtas, blir alle skyldige til det motsatte er bevist, påpekte Ove Johan Haugerøy.

Nordområdene

Øystein Hansen fra Finnmark ironiserte over at opera i Oslo er nasjonal politikk, mens underdimensjonerte nett i nordområdene kalles lokalpolitikk.

– Vi greier ikke å opprettholde industrien, langt mindre utvikle den videre. For ikke å snakke om problemene dette skaper i forhold til fornybar energi, sukket Hansen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy