Vil streike i Oslo

Fagforbundet varsler politisk streik mot de borgerliges budsjettforslag.

2007120619215120131216031423

12. desember legger ansatte i kommunen ned arbeide mellom klokka ni og elleve, samme dag som bystyret skal behandle budsjettet.

I en pressemelding oppgir Fagforbundet Oslos leder Mari Sanden tre grunner til å streike:

1) Budsjettforliket løser ikke bydelenes økonomiske problemer. Alle de 15 lederne av bydelsutvalgene har gått sammen og sagt at bydelsøkonomien må styrkes vesentlig dersom de skal klare å levere gode nok velferdstjenester. De fleste bydelene må i stedet belage seg på kutt i tjenestetilbudet til neste år.

2) Fagforbundet Oslo mener det er et feilskjær å selge kommunens aksjer i Miljøtransport AS. I budsjettforslaget er det foreslått at bystyret avgir fullmakt til byrådet om et slik salg.

Miljøtransport AS var opprinnelig den utøvende delen av det tidligere Renholdsverket som hadde ansvaret for husholdningsavfallet i Oslo. Siden har de blitt skilt ut som aksjeselskap og behandler nå utelukkende industriavfall.

3) Fagforbundet Oslo protesterer mot at det legges til rette for salg av aksjene i UNIBUSS AS (driftsselskapet i Sporveibussene) og Sporveibussens Turbiler AS.

– Fagforbundet Oslo er sterke tilhengere av bedre kvalitet på tjenestene og trygge arbeidsforhold, og mener at budsjettforslaget og budsjettforliket innebærer det motsatte, heter det i pressemeldingen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy