JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FUS-barnehagene: Ny pensjonsordning og høyere lønn

OPPGJØR I HAVN: De rundt 1000 Fagforbundet-medlemmene som jobber i FUS-barnehagene, får ny hybridpensjonsordning.

OPPGJØR I HAVN: De rundt 1000 Fagforbundet-medlemmene som jobber i FUS-barnehagene, får ny hybridpensjonsordning.

Erlend Angelo

Alle får et lønnstillegg på minst 6000 kroner.

2016101411314120230821171436

simen.grimsrud@fagbladet.no

Fagforbundet har kommet til enighet i tariffoppgjøret for ansatte i selskapet FUS’ 170 barnehager. Alle ansatte har krav på et lønnstillegg på minimum 6000 kroner med virkning fra 1. mai i år.

16000 kroner i tillegg

Tilleggs- og videreutdanning av ett års varighet eller fagskole for ansatte i stillinger som fagarbeider, ulike stillinger med krav om høyskoleutdanning og styrer med godkjent utdanning skal ha et tillegg på 16.000 kroner per år i tillegg til minstelønn.

Ny pensjonsordning

Partene har forhandlet fram en ny pensjonsordning, en såkalt «hybridpensjon». Mette Henriksen Aas, som har ledet forhandlingene for Fagforbundet, kaller ordningen framtidsrettet, livsvarig og kjønnsnøytral.

En hybridløsning for tjenestepensjon er en mellomløsning som er bedre for arbeidsgiver enn en ytelsespensjon og tryggere for de ansatte enn innskuddspensjon. Det er blant annet fordi hybridløsningen fortsatt er en kollektiv løsning som er livsvarig og slår ut likt for kvinner og menn.

– For ansatte som likevel kan forventes å få en pensjon som er lavere enn det dagens ordning skulle gi, er det avtalt kompensasjon gjennom høyere lønn, sier Henriksen Aas til Fagforbundets hjemmeside.

Det er også avtalt å videreføre en AFP-ordning som tilsvarer ordningen i kommunale barnehager og PBL.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy