Personvernpolicy

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Fagbladet samler inn og bruker personopplysninger på nettstedet fagbladet.no.

2018071909350020181205133650

Ansvarlig for dette nettstedet er:

Fagbladet
Postboks 7003, St. Olavs plass
0130 Oslo

Fagbladets ansvarlige redaktør er ansvarlig for all behandling av personopplysninger på nettstedet.

Informasjonskapsler

Ved å benytte nettstedet samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler (cookies) i din nettleser.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Nettstedet bruker ulike informasjonskapsler for å måle trafikk og lage statistikk og analyse for å kunne tilpasse redaksjonelt innhold og annonser.

Det finnes forskjellig typer informasjonskapsler:

Tidsbaserte informasjonskapsler:

Sesjonslagring: Inneholder bare data fra ditt nåværende besøk. Når du for eksempel stenger alle åpne nettleservinduer eller slår din enhet helt av, vil sesjonsbaserte data slettes automatisk.

Vedvarende lagring: Denne informasjonen forblir lagret i en bestemt tidsperiode avhengig av formålet, og kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Slike informasjonskapsler kan du selv slette manuelt i nettleseren (se under).

Domenebaserte informasjonskapsler:

Førstepart: Plasseres av den som driver nettstedet. Dette er informasjonskapsler vi benytter for at at nettstedet skal fungere og for at du som bruker skal få en best mulig opplevelse.

Tredjepart: Settes av andre enn den som driver nettstedet. Dette kan for eksempel være annonsører som ønsker å måle effekten av annonser. Disse informasjonskapslene er underlagt personvernreglene for den enkelte tjenesteleverandøren.

Våre informasjonskapsler

Redaksjonelle:

Vi samler inn opplysninger for å kunne gi deg mer brukervennlige tjenester. Slike data er for eksempel brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du bruker våre nettsider og hvilken nettleser du har.

Alle opplysninger blir samlet inn og lagret i aggregert form, det vil si at vi ikke kan spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Vi benytter følgende informasjonskapsler for redaksjonelt innhold (klikk på navnet for å lese mer om informasjonskapslene):

> Google Analytics - trafikkmåling og statistikk
> ScoreCard Research Beacon - mediebransjens offisielle trafikkmåling
> Cxense - sanntids trafikkmåling og statistikk, bygger anonymiserte profiler som anbefaler redaksjonelt innhold basert på brukeres interesser
> MyFonts Counter - trafikkmåling knyttet til lisens og betaling for bruk av fonter (teksttyper)
> Facebook for Developers - verktøy for deling av Facebook-sider på nettstedet
> Twitter Button - verktøy for å dele nettstedets innhold direkte på Twitter
> Twitter Syndication - verktøy for å dele nettstedets innhold direkte på Twitter

Annonser:

Nettstedet har et annonsesamarbeid med Dagsavisen som står for salg, bestilling og måling av annonsenes rekkevidde.

Når du bruker våre tjenester kan annonsører og andre tredjeparter plassere informasjonskapsler for å måle og analysere effekten på annonsering. I tillegg brukes de for å øke relevansen til annonser som vises, samt unngå annonsesvindel. Dagsavisen har utarbeidet strenge retningslinjer for hvordan slike aktører kan samle inn og bruke data om våre besøkende.

Listen nedenfor viser de vanligste annonseverktøyene. I tillegg vil det være ulike tredjepartsverktøy avhengig av hvilke annonser som lastes på nettstedet.

> Adform
> Google DoubleClick
> C3 Metrics
> Criteo

Listen nedenfor viser informasjonskapsler på nettstedet som benyttes for å måle trafikk og lage statistikk og analyse for å kunne tilpasse annonser:

> GA Audiences
> Google Adsence
> Google Publisher Tag
> Google Ad Measurement
> Google Safeframe

Det finnes tjenester som er utviklet for å begrenser dataene som benyttes for å vise deg annonser på nettsider, for eksempel youronlinechoices.com og youradchoices.com.

Andre informasjonskapsler:

Nettstedet benytter i tillegg informasjonskapsel for Google Ajax Search API i tilknytning til søkefunksjonen på nettsiden.

Sletting av informasjonskapsler

Alle informasjonskapsler kan du selv fjerne i din egen nettleser. Du kan også hindre at slike informasjonskapsler blir lagret:

> Internet Explorer
> Edge
> Chrome
> Firefox
> Safari
> iPhone/iPad/iPod

Det finnes tjenester som er utviklet for at brukere skal kunne følge med på informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer, for eksempel ghostery.com.

Sosiale medier

Nettstedet benytter Facebooks og Twitters egne delingsfunksjon knyttet til enkeltartikler for å gjøre det enkelt for deg å dele artikler på sosiale medier. Nettstedet lagrer ikke noen informasjon om den enkelte brukers profil og aktiviteter på Facebook og/eller Twitter.

Nyhetsbrev

Hvis du abonnerer på et av våre nyhetsbrev, lagrer vi din epostadresse for selve utsendelsen og ditt bruksmønster for statistiske formål og for å kunne tilpasse innhold i nyhetsbrevene. Informasjonen lagres i programmet Campaign Monitor som vi benytter til å sende ut nyhetsbrev.

All informasjon slettes når du sier opp abonnementet, eller når din epostadresse ikke lenger er aktiv.

Redaksjonell omtale

Den enkeltes rett til å kreve endring eller sletting av personopplysninger gjelder ikke dersom opplysningene er en del av journalistisk materiale.

Fagbladet jobber i henhold til norske mediers retningslinjer i Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Ønsker du å endre eller slette opplysninger om deg selv i en redaksjonell sak, må du kontakte ansvarlig redaktør. Det er bare ansvarlig redaktør som kan godkjenne endringer og da utfra en presseetisk vurdering.

Hvis en slik anmodning ikke blir tatt til følge av ansvarlig redaktør, har du anledning til å klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Sist oppdatert: 05.12.2018

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy