Vidar Eriksen
André Martinsen
Bjørn A. Grimstad
ET LØFTE: – Jeg vil følge systematisk med på hvordan intensivkapasiteten og beredskapen utvikler seg. Her er helseministeren under presentasjonen av ventelisteløftet på Ahus i mai i år.
Jo Straube
USIKKERHET: Ap-ordfører Wenche Pedersen i Vadsø synes det verste med hacker-angrepet mot kommunen var usikkerheten som oppsto etterpå. Hun etterlyser nå mer nasjonal hjelp mot digital sikkerhet.
Kathrine Geard
KRISE: En stopp i vannforsyningenm vil føre til krise og evakuering av byen, sier Jan Tobiassen – direktør for styring og utvikling i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.
Werner Juvik
IKKE REDDE: Tillitsvalgte Torbjørn Brox Webber og Kajsa Persson bor og jobber få kilometer unna Russland.
USIKRET: Hele kraftanlegget i Norge kan bli rammet av en krig.
Kai Hovden
REDNINGSMENN: Da energiministeren og kommunal- og distriktsministeren la fram stortingsmeldingen om flom- og skredsikring, skrøt de av reguleringsarbeidet Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue gjorde i Hallingdal i forkant av flommen i august.
BEREDSKAP: Justis- og beredskapsministeren sier Norge skal arrangere en nasjonal øvelse for digital sikkerhet.
Leif Martin Kirknes
Espen Rostrup Nakstad sier uro i verden kan påvirke norsk beredskap
Colourbox
Helsesekretær Mehrun Nisa Afzal
PILOT: Elin Moe Andresen er tillitsvalgt ved Sør-Tromsøya sykehjem som prøver ut ny arbeidstid
VERDIGHET: Alt må være i orden i god tid før gravfølget kommer, sier Øystein Aanonsen-Jansen.
Lise Lunde (t.v) og Monica Knapskaug er helsefagarbeidere og traineer ved Haukeland Sjukehus
PRAKSIS: På ferdighets- og simuleringssenteret de har fått i Fredrikstad kan studentene trene på pasientdukker men trenger også flere praksisplasser, sier avdelingsleder Fredrik Hæren.
KLASSE MED ERFARING: 14 personer med erfaring fra rus og psykiatri er det neste halvåret elever ved Oslo Kommune Helseetatens erfaringsskole. Skolen får over 100 søknader hvert år.
Siv Dolmen
FORSKET PÅ ERFARINGSKOMPETANSE: Kristina Åkerblom har som psykolog sett hva erfaringskonsulenter kan bidra med. De siste åra har hun forsket på integrering av erfaringskompetanse i offentlige tjenester.
Helge Skodvin
RISIKO: Liese Recke (t.v.) og Ane Ramm er kritiske til bruken av ufaglærte erfaringskonsulenter i rusbehandling, og mener de kan utgjøre en fare både for seg selv og pasienten.
Marte Bjerke
Jan Inge Haga
Helsefagarbeider og hovedtillitsvalgt Steffen Schei
VETERAN: Fagkonsulent Sigrid Aketun har lært helsepersonell om tilrettelegging for demenssjuke i ti år i visningsleiligheten Almas Hus.
Avdelingsleder for lager og teknisk i Nav Hjelpemiddelsentral Oslo, Rune Tønsberg.
PASSER PÅ: Sykepleier Kine Brennodden får hjelp av teknologien til å følge opp alle hun har ansvar for.
Per Arne Johansen, Marita Skogen, Maria Hjelmeland og Joost van Vliet i arbeidsgruppa som har jobbet for å etablere Verktøykassa
Colourbox.com
– Når vi leverer pasientene på akuttmottaket har vi gjerne fått dem litt ned og de er roligere, sier Ann Christin Werner Michelsen.
INGEN DAG ER LIK: Selv om enkelte dager blir lange blir de aldri kjedelige synes arrangementskoordinator på Tysværtunet kulturhus, Håvard Rasmussen.
Jan Kåre Ness
VIKTIGE: – Yrkesgruppene våre er helt avgjørende. Uten dem blir det ingen forestilling, uansett hvor flinke aktørene som står på scenen er, sier Mari Røsjø, leder i Fagforbundet Teater og Scene.
HØYT OVER SCENEN: Eric Marks er en av tre loftsmestre på Nationaltheatret. Han ser forestillingene i fugleperspektiv.
HURTIG MEN NØYAKTIG: – Vi må ha is i magen og ro i hendene, sier påkleder Eva Hodnefjell.
I KULISSENE: – Jeg er nok mer glad i jobben enn i forestillingene, men det hjelper så klart å være interessert.
LIVAKTIG: Signe Dalsgaard med hunden hun laget til forestillingen "Assassins".
KREATIVT, MEN KREVENDE: – Det mest utfordrende er gjerne spesialeffekter. Løsninger som fungerer godt tar gjerne lang tid å lage.
STÅLKONTROLL: Under forestillingene er inspisienten en slags kaptein på skuta som gir signal om når ting skal skje, forklarer Kirsti Rosseland.
STORTRIVES: Hver forestilling byr på helt nye utfordringer. Du får brukt hodet skikkelig, og det er veldig gøy. Jeg stortrives, sier Mats Haaskjold Sætre.
SKAL FUNGERE: – Når ting fungerer og passer er jeg fornøyd, selv om sømmen ikke nødvendigvis er perfekt. Det vi gjør i teaterverdenen er veldig langt unna det en modist normalt ville gjort., sier May Ona Lintho.
PRISVINNER: Mayura Torkildsen og kollegene fikk Fagprisen for 2021 etter sin innsats i koronatiden.
PERFEKSJON: Det beste med jobben er å være med på å skape god kunst for publikum og kjenne at du mestrer faget, mener Morten A. Nilsen.
ER ET TEAM: Som leder er Nina Seim faglig ansvarlig for arbeidet og hun har personalansvar for tre malere, samt tekstil- og rekvisittmaker.
KUNSTNERISK: Vi skal realisere lysdesignerens visjon, sier Kvitnes.
PROBLEMLØSER: – I teater får vi så mange forskjellige bestillinger fra kostymedesignerne. Det er ikke alltid noen fasit å følge, sier Ingvild Sandberg.
GÅR PÅ FORESTILLINGENE: Hanne Mette Rendall prøver å få med seg alle forestillingene. Kunnskap om det som skjer på scenen er viktig som kundekonsulent.
STYRKE Nav: Støre-regjeringa har skrevet en lang liste over hva de vil endre i Nav. Det er uklart når Nav-direktør Hans Christian Holte får en konkret bestilling fra den nye politiske ledelsen å jobbe med for å sette endringer ut i livet.