JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statens helsetilsyn mener Nav svikter barnefamilier

Colourbox

Navs oppfølging av barnefamilier er ikke god nok. Det viser en landsomfattende undersøkelse fra Statens helsetilsyn.

2023122009445620231220094456

Statsforvalterne fikk i 2022-2023 i oppdrag å føre tilsyn med Nav-kontorenes ansvar for å ivareta behovene til barna når familien søker økonomisk sosialhjelp, melder TV 2.

Rapporten kommer på nyåret, men den foreløpige konklusjonen er at Nav-kontorene i for liten grad sørger for en god kartlegging av behovene til barna.

SSB: Nordmenns boligforbruk har økt vesentlig de siste ti årene

Andre funn fra det landsomfattende tilsynet er at Nav-kontorene ikke gir en forsvarlig vurdering og avgjørelse ved søknad om økonomisk sosialhjelp til familier, og at både ledelse og kontroll i kommunene svikter.

Helsetilsynet konkluderer på bakgrunn av dette med at det er behov for konkret veiledning til ansatte i Nav om kartlegging og vurdering av barnas behov i søknader om økonomisk sosialhjelp.

En av seks opplever vold, trusler eller mobbing på jobb – kvinner er dobbelt så utsatt

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy