JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Akasia-barnehagene fikk millionstøtte fra kommunen under streiken

STREIKET I EN MÅNED: De ansatte i Akasia-barnehagene og andre selskaper i konsernet streiket i en måned før en pensjonsløsning kom på plass gjennom tvunget mekling. I løpet av denne måneden fikk Akasia-barnehegene 16,8 millioner kroner i driftsstøtte fra Bergen kommune.

STREIKET I EN MÅNED: De ansatte i Akasia-barnehagene og andre selskaper i konsernet streiket i en måned før en pensjonsløsning kom på plass gjennom tvunget mekling. I løpet av denne måneden fikk Akasia-barnehegene 16,8 millioner kroner i driftsstøtte fra Bergen kommune.

Sara Bell

Samtidig som de ansatte streiket og 1500 barnehagebarn sto uten fullverdig barnehagetilbud, fikk Akasia-konsernet 16,8 millioner i driftsstøtte fra Bergen kommune.

2017060812274820230821171436

tips@fagbladet.no

I løpet av den månedslange streiken ble 13 av konsernets barnehager 20 barnehager helt stengt, mens de sju andre hadde begrenset åpningstid. Likevel fikk de 18 barnehagene som ligger i Bergen fullt tilskudd til driften fra kommunen. Det viser tall som Bergens Tidende har fått tilgang til.

I tillegg fikk konsernet tilskudd til driften for en barnehage som ligger i Kvinnherad kommune og for en barnehage i Sola kommune.

Akasia-streiken er over, og det blir heller ingen arbeidsrettssak

Foreldre reagerer

Ifølge avisen reagerer flere foreldre på at barnehagene har fått fullt driftstilskudd, samtidig som de har vært stengt eller hatt redusert åpningstid slik at flere av dem har måttet ta permisjoner eller feriedager for å få hverdagen til å gå rundt.

Forhandlerne ble overrasket med utdatert pensjonsløsning

Uklare regler

Barnehagebyråd Pål Hafstad Thorsen mener regelverket rundt tilskudd og streik er uklart, og har sendt spørsmål om dette til Fylkesmannen i Hordaland, som igjen har sendt det videre til Utdanningsdirektoratet.

Derfor streiket de

– Har tapt inntekter

Administrerende direktør i Akasia, Ove-Christian Fredriksen sier at det er for tidlig å si noe om konsernet går i økonomisk pluss etter streiken.

– Vi har jo tapt en del inntekter. Foreldre som ikke har hatt barnehageplass har heller ikke betalt, og de som har forhåndsbetalt, vil få pengene refundert, sier han til Bergens Tidende.

– I tillegg har vi faste løpende utgifter til blant annet banklån og renhold, og vi har hatt lønnsutgifter til ansatte i barnehager der vi har hatt tilsynsordninger. I tillegg har vi levert mat der foreldre har lånt barnehagelokaler til barnepass, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy