JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gylne måltidsøyeblikk 2016

Vinstra har beste sjukeheimsmaten

VINNAREN: Sundheim bo- og treningssenter i Oppland bruker helst lokale råvarer. (Ill.foto)

VINNAREN: Sundheim bo- og treningssenter i Oppland bruker helst lokale råvarer. (Ill.foto)

Erik M. Sundt

God og tradisjonell mat på Sundheim bo- og treningssenter ga kjøkkenet sider i konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk 2016.

2016102412073420230821171436

karin.svendsen@fagbladet.no

Sundheim bo- og treningssenter på Vinstra i Gudbrandsdalen er kåra til vinnaren av Gylne Måltidsøyeblikk 2016. Om lag 200 institusjonar deltok i konkurransen i år, og fem finalistar kjempa om fyrstepremien på 30 000 kroner.

Dei andre fire finalistane var:

• Gloppen omsorgssenter i Sogn og Fjordane

• Løten helsetun i Hedmark

• Vanylven helse- og omsorgssenter i Møre- og Romsdal

• Økernhjemmet i Oslo

Feir kokkens dag med kokken Tor

Juryen si grunngjeving

«Kjøkkenet ser ut til å vere institusjonen sitt hjarte både for dei som bur der fast, dei som kjem frå omsorgsbustadar rundt om, og dei som brukar staden som si kantine. Kjøkkenet er ein ressurs i lokalsamfunnet», heiter det i grunngjevinga til juryen.

Juryen seier vidare at kjøkkensjef Espen Sætha er ei eldsjel med mange planar for korleis kjøkkenet kan utviklast, mellom anna ved å levere mat til barnehage og skule.

Medvit om mat

Gylne Måltidsøyeblikk skal bidra til auka medvit om kor viktig maten er for trivsel og helse for hjelpetrengande eldre menneske. Ved sia av medvit rund maten, er bebuarane og pårøyrande si moglegheit til å påverke kva dei får å ete,evaluert.

Alle finalistane fekk besøk av ei arbeidsgruppe med representantar frå Forbrukerrådet, Pårørandeaksjonen og Landbruks- og matdepartementet for å gje eit totalinntrykk av kandidatane.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy
VINNAREN: Sundheim bo- og treningssenter i Oppland bruker helst lokale råvarer. (Ill.foto)

VINNAREN: Sundheim bo- og treningssenter i Oppland bruker helst lokale råvarer. (Ill.foto)

Erik M. Sundt