JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dyrtid gir medlemsvekst

Medlemsrekord i Fagforbundet

MEDLEMMER GIR MAKT: Når flere blir medlemmer, får vi alle mer makt over lønns- og arbeidsvilkår, sier Odd Haldgeir Larsen. Den makten vil nestlederen bruke for å sikre medlemmene økt lønn i årets lønnsoppgjør.

MEDLEMMER GIR MAKT: Når flere blir medlemmer, får vi alle mer makt over lønns- og arbeidsvilkår, sier Odd Haldgeir Larsen. Den makten vil nestlederen bruke for å sikre medlemmene økt lønn i årets lønnsoppgjør.

Fagforbundet

Fagforbundet har passert 410.000 medlemmer. 

2024043010404720240430104047

per.flakstad@fagbladet.no

Midt i lønnsoppgjøret kan Fagforbundet melde om en ny medlemsrekord.

– Mange opplever at de har fått dårligere råd og ser at det er viktig å stå sammen, sier nestleder Odd Haldgeir Larsen. Han forhandler nå i oppgjøret for de ansatte i kommunene og fylkeskommunene. KS-oppgjøret er det største lønnsoppgjøret i Norge, og nettopp lønnsoppgjøret er en viktig forklaring på medlemsveksten, mener Larsen. 

Nærmer seg forhandlingsfristen for offentlige ansatte – over 600.000 er berørt

 – Vi har også tidligere sett at vi får flere medlemmer under lønnsoppgjør. Det er naturlig, fordi vi nå kjemper for å styrke lønns- og arbeidsvilkårene til medlemmene I år er dette spesielt viktig for folk, sier han.  

Nestlederen henviser til Fagforbundets egen medlemsundersøkelse som viser at halvparten av medlemmene er bekymret for sin egen eller familiens økonomi. Hele én av tre medlemmer svarer at de ikke vil være i stand til å håndtere en uforutsett utgift på 10.000 kroner. 

Lokalpolitikere: Helsearbeidere bør få et særskilt lønnsløft

Fagforbundet har nå 410.112 medlemmer etter at 3.150 personer har meldt seg inn så langt i april. Aldri tidligere har Fagforbundet registrert så mange innmeldinger i april måned.

En annen forklaring på medlemsveksten er at forbundet har redusert medlemskontingenten, samtidig som regjeringen har økt fagforeningsfradraget. 

– Det har aldri vært billigere å være medlem av Fagforbundet. For oss er det viktig at folk skal ha råd til å være medlemmer. Når flere blir medlemmer, får vi alle mer makt over lønns- og arbeidsvilkår, sier Odd Haldgeir Larsen. 

Den makten vil nestlederen bruke for å sikre medlemmene økt lønn i årets lønnsoppgjør, etter at mange har opplevd redusert kjøpekraft de seinere åra.

Lærerkrav kontant avvist: – De som har minst, må få mest

– Dette må snu i årets lønnsoppgjør. Folk opplever at det er tøffe økonomiske tider. Derfor er det avgjørende for Fagforbundet at vi sikrer hele laget av arbeidstakere økt kjøpekraft, og ikke minst at vi sørger for at de som har minst, får mest, sier Odd Haldgeir Larsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy