JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Akasia-streiken trappet opp for andre gang

MARKERTE SEG: De streikende Akasia-ansatte markerte seg med plakater og informasjonsmateriell utenfor Fana Kirke tidligere denne uka. Nå utvides streiken med 43 ansatte i Akasias virksomheter.

MARKERTE SEG: De streikende Akasia-ansatte markerte seg med plakater og informasjonsmateriell utenfor Fana Kirke tidligere denne uka. Nå utvides streiken med 43 ansatte i Akasias virksomheter.

Fagforbundet Bergen

Fra torsdag morgen vil 277 Akasia-ansatte være i streik. I tillegg til å omfatte tre nye barnehager i Bergen, er også ansatte i en barnehage i Rogaland tatt ut i streik.

2017051612135020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Mandag kveld møtte rundt 60 Akasia-ansatte opp utenfor Fana kirke, der Bergen kirkelige fellesråd hadde invitert representanter for byens 25 menighetsråd til et møte. De Akasia-ansatte hadde med seg plakater og informasjonsark som de delte ut til medlemmene av menighetsrådene.

Mamma fra Laksevåg støtter de streikene

Ga informasjon til menighetsrådene

– Vi holdt en saklig og rolig tone, og stemningen var gemyttlig. Mange fra menighetsrådene var imøtekommende og hyggelige, og de tok med seg den informasjonen vi ga til dem, forteller nestleder i Fagforbundet Bergen, Anders Nordanger, som var til stede på markeringen.

– For oss var dette en viktig markering for å vise at det konfliktfylte forholdet mellom Akasia-selskapene og deres ansatte er noe som også menighetsrådene må forholde seg til, fortsetter han.

– Mitt inntrykk er at mange av menighetsrådenes medlemmer ikke er vant til å forholde seg til kommersiell forretningsdrift, slik Akasia driver, og at de ikke er komfortable med den konfliktfylte situasjonen mellom Akasia-selskapene og de ansatte, sier Nordanger.

Her har pensjonseksperten Steinar opprettet pensjonskontor på gata for de streikende i Bergen

277 i streik

Fire nye Akasia-barnehager blir berørt når streiken utvides fra torsdag morgen. En av disse, Solahagen barnehage, ligger i Rogaland. De andre tre ligger i bergensområdet.

I tillegg til barnehagene blir også flere ansatte tatt ut i streik i selskapene Akasia Kirke og Gravplass AS og Akasia Eiendomsforvaltning AS.

Av totalt 277 som vil være i streik fra torsdag morgen, er 159 av dem medlemmer i Fagforbundet.

I tillegg streiker medlemmer i Utdanningsforbundet, Delta og Lederne.

– Vi hadde selvfølgelig håpet at Akasia ville gi seg i mekling, og sikre våre medlemmer en livslang og tariffestet pensjon.

Stående applaus da LO-lederen ga støtte til Sara Bell og de Akasia-streikende

Foreldrestøtte

Det kan se ut som om streiken og konflikten med de ansatte er i ferd med å gi Akasia et omdømmeproblem.

Flere foreldre har reagert med å støtte de ansatte.

I midten av forrige uke kjøpte en far is til streikevaktene utenfor en av Akasias barnehager, og i et leserinnlegg i Bergens Tidende g på fagbladet.no gir en mor uforbeholden støtte til de streikende ansatte:

«Er jeg sur fordi de ansatte ikke møter på jobb? Nei, jeg heier på dem, skriver hun.

Les hele innlegget her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy