JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mot 100 år med Ap-styre i Stange: Nærmiljølista reddet ordføreren

Nærmiljølista sørget for at Aps Nils A. Røhne kan fortsette som ordfører i Stange kommune.

Nærmiljølista sørget for at Aps Nils A. Røhne kan fortsette som ordfører i Stange kommune.

Arbeiderpartiet

Ap sto i fare for å miste ordføreren i Stange til Sp etter 96 år ved roret, men Nærmiljølista sørget søndag kveld for at Ap beholder vervet.

2019091608570020190916115944

Fagforbundets Olav Frang og partifellene fra Senterpartiet klarte ikke målet om å fravriste Arbeiderpartiet fire nye år i Stange.

Sps ordførerkandidat Aasa Gjestvang tar det imidlertid med fatning at hun heller ikke denne gangen klarte å bli ordfører.

Olav er fornøyd med kanonvalg, men vet ikke om Sp kommer i posisjon

– Vi må bare glede oss over tidenes beste Sp-valg i Stange og konstatere at alle de som virkelig ønsket et politisk skifte, må vente i minst fire år til, sier hun til NTB søndag kveld.

Nærmiljølista har den siste uken forhandlet med både Sp og Ap om hvem som skulle få ordføreren og makten.

– Vi har landet på at vi inngår et samarbeid med Ap sammen med SV, MDG og antakelig også Rødt, sier Nærmiljølistas førstekandidat Paal Ravnaas, som nå blir varaordfører, til NTB.

Avklaringen betyr at Aps Nils A. Røhne fortsetter som ordfører. Om ikke noe helt spesielt skjer i perioden 2019-2023, betyr dette at Ap vil ha makten i kommunen i 100 år uavbrutt.

Muligheten for å få til et mer solid flertall på 20 mot 15 med Ap i stedet for 18 mot 17 med Sp ble avgjørende, Ravnaas.

I tillegg har Nærmiljølista vært opptatt av at Tingvold kulturhus til 115 millioner kroner i Stange sentrum ikke skal bygges i denne perioden og i den formen det har vært planlagt.

Nå vil Olav ta makta etter nesten 100 år med Ap-styre

Stange er for øvrig hjemkommunen til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, og lokalpartiet fikk i valget mye drahjelp av partiets fremgang nasjonalt.

kristian.sollie.skardalsmo@ntb.no

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy