– Vi må bekjempe arbeidsløsheten i Oslo nå

Oslo kommune

– Vi mener arbeidsledigheten er et såpass stort problem at regjeringen burde involvere seg. Det har de ikke gjort, sier finansbyråd Robert Steen i Oslo.

2016092909290920160930144904

vegard.velle@fagbladet.no

Dette byrådet kan imidlertid ikke sitte stille og akseptere dagens tilstand. Vi mener noe må gjøres nå, sa Robert Steen, finansbyråd i Oslo.

Byrådet bygger 3000 barnehageplasser i Oslo

Arbeidstrening for arbeidsløse

Det var under budsjettfremleggelsen for neste år Steen foreslo å sette i gang målrettede tiltak mot flere som står utenfor arbeidslivet. Spesielt er det i bydelene Søndre Nordstrand og Gamle Oslo at arbeidsløsheten har bitt seg fast, på henholdsvis 4,9 og 4,1 prosent. Her vurderer byrådet å sette i gang arbeidstrening for folk som står uten jobb.

Større arbeidsløshet enn i Stavanger

– At alle skal med, handler om å gi folk muligheter. Det er for høy arbeidsledighet i deler av Oslo. Det er en farlig utvikling for oss som samfunn og for den enkelte som står utenfor, sier Robert Steen.

– Vi synes tiltaket er positivt, sier Roger Dehlin, nestleder i Fagforbundet. Han påpeker at arbeidsløsheten nå er større i store deler av Groruddalen enn i Stavanger, uten at Groruddalen har fått statlige midler.

– Groruddalen burde få den samme statlige hjelpen som Stavanger har fått, mener han.

Satsing på yrkesfag

Byrådet legger også frem en yrkesfagreform for å få flere til å velge yrkesfaglig utdanning. I budsjettet for 2017 er det satt av 5,6 millioner til dette formålet.

– Jeg skulle gjerne sett at det ble satset enda mer på tiltak for ungdom og lærlinger, sier Dehlin.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy