JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi må bekjempe arbeidsløsheten i Oslo nå

Oslo kommune

– Vi mener arbeidsledigheten er et såpass stort problem at regjeringen burde involvere seg. Det har de ikke gjort, sier finansbyråd Robert Steen i Oslo.

2016092909290920230821171436

vegard.velle@fagbladet.no

Dette byrådet kan imidlertid ikke sitte stille og akseptere dagens tilstand. Vi mener noe må gjøres nå, sa Robert Steen, finansbyråd i Oslo.

Byrådet bygger 3000 barnehageplasser i Oslo

Arbeidstrening for arbeidsløse

Det var under budsjettfremleggelsen for neste år Steen foreslo å sette i gang målrettede tiltak mot flere som står utenfor arbeidslivet. Spesielt er det i bydelene Søndre Nordstrand og Gamle Oslo at arbeidsløsheten har bitt seg fast, på henholdsvis 4,9 og 4,1 prosent. Her vurderer byrådet å sette i gang arbeidstrening for folk som står uten jobb.

Større arbeidsløshet enn i Stavanger

– At alle skal med, handler om å gi folk muligheter. Det er for høy arbeidsledighet i deler av Oslo. Det er en farlig utvikling for oss som samfunn og for den enkelte som står utenfor, sier Robert Steen.

– Vi synes tiltaket er positivt, sier Roger Dehlin, nestleder i Fagforbundet. Han påpeker at arbeidsløsheten nå er større i store deler av Groruddalen enn i Stavanger, uten at Groruddalen har fått statlige midler.

– Groruddalen burde få den samme statlige hjelpen som Stavanger har fått, mener han.

Satsing på yrkesfag

Byrådet legger også frem en yrkesfagreform for å få flere til å velge yrkesfaglig utdanning. I budsjettet for 2017 er det satt av 5,6 millioner til dette formålet.

– Jeg skulle gjerne sett at det ble satset enda mer på tiltak for ungdom og lærlinger, sier Dehlin.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy