Fagforbundsmedlem døde på jobb

59 år gamle Else Margrethe Brynemo døde mens hun var på jobb i Kragerø sist lørdag. Dødsårsaken er ennå ikke klarlagt.

2016092914420820160929144454

knut.nygaard@fagbladet.no

Brynemo var medlem i Fagforbundet, og jobbet ved et botiltak. En beboer skal ha slått henne, men det er ennå ikke avklart om volden har sammenheng med dødsfallet, ifølge lokalavisa Varden.

– Vi har skjellig grunn til å tro at 35-åringen har slått henne eller truffet henne med armen sin i overkroppen eller ansiktet. Vi har fått vitnebeskrivelsen på dette, men vi vet ikke om volden har sammenheng med at hun døde, sier politiadvokat Ingrid Øygarden til avisa.

Jobbet i bolig

Brynemo jobbet i omsorgsboligene i Kalstadveien, og gikk tur med den funksjonshemmede mannen. Ifølge VG gikk de til gatekjøkkenet Pizzeria Campino og kjøpte en hamburgertallerken til 35-åringen.

– Fikk anfall på gatekjøkken

– Like etterpå fikk han et anfall. Da pakket hun rolig sammen maten hans og gikk. Det så ut som hun hadde full kontroll, og dette har skjedd før også, sier gatekjøkkeneieren til avisa.

Kondolanser fra Fagforbundet

– Våre tanker går til omsorgsarbeider Else Margrethe Brynes familie, venner og kolleger, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet til egen nettside.

Det har vært og er god dialog mellom lokal fagforening i Kragerø og Telemark fylkeskrets. Fagforeningslederen bistår de andre medlemmene og ansatte, og deltar på møter med kriseteamet.

Brynemo ble funnet med dødelige skader ved bensinstasjonen på Kalstad ved 18.30-tiden lørdag, ifølge abc nyheter. Litt senere ble hun erklært død. Det er fortsatt uklart hvorfor 59-åringen døde.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy