JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Dropp Ryanair!

KLP bør trekke seg ut av Ryanair straks. Våre medlemmers penger skal ikke investeres i et fagforeningsfiendtlig og useriøst selskap, sier 1.nestleder Gerd Kristiansen i Fagforbundet.

2007120413384920131216031245

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) forvalter 200 pensjonsmilliarder fra hovedsakelig landets kommuner og helseforetak. På et seminar for pressen mandag ble det kjent at KLP vurderer å fjerne flyselskapet Ryanair fra sin investeringsportefølje.

Etter brev fra Handel og Kontor og den nordiske transportarbeiderføderasjonen tidligere i år, har KLP bedt sitt analyseselskap G.E.S. følge med på Ryanair. Ankepunktene er fagforeningsfiendtlig virksomhet og dårlige arbeidsforhold.

Mistet tålmodigheten

Første nestleder Gerd Kristiansen i Fagforbundet har mistet tålmodigheten med Ryanair. Hun ønsker at KLP kvitter seg med aksjeposten i Ryanair straks, uavhengig av G.E.S. sin konklusjon.

- KLP bør tenke på at det er våre medlemmers penger som investeres, sier Kristiansen og framholder at Fagforbundet vil følge saken videre via sin styrerepresentant i KLP

Gerd Kristiansen peker på at Ryanair har outsourcet sine ansatte til et annet selskap, for så å leie dem inn igjen med den klausul at de får sparken dersom de streiker.

- Dette er måten Ryanair omgår retten til å organisere seg og forpliktelser overfor ansatte. Dette spørsmålet har vi også diskutert med det irske fagforbundet Impact som har medlemmer i Ryanair.

Advarte tidlig

Gerd Kristiansen gjorde anskrik allerede for to år siden da det i media kom fram graverende forhold for de ansatte i flyselskapet.

- Vi i Fagforbundet gikk ut på våre nettsider og oppfordret våre medlemmer til ikke å benytte Ryanair i private reiseformål. Når du får en billett til London for 100 kroner bør det ringe en bjelle. Noen må betale, og det gjør de ansatte som står uten rettigheter, sier Gerd Kristiansen til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy