JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Går til sak mot Oslo universitetssykehus

Et ekstraordinært årsmøtet i Fagforbundet Aker vedtok med overveldende flertall i går kveld å saksøke Oslo universitetssykehus for å beholde Are Saastad som tillitsvalgt på Aker sykehus.

2010122209321920131216145848

per.flakstad@fagforbundet.no

– Jeg har vært i kontakt med vår advokat, Anne Mari Due, i dag tidlig, og hun vil nå sende en begjæring til namsretten om at jeg skal få stå i stillingen min inntil en ordinær sak kommer opp, sier Are Saastad til Fagbladet.

Samtidig begynner hun arbeidet med selve søksmålet.

Saastad vet ikke hvor lang tid namsretten vil bruke på å behandle begjæringen om midlertidig forføyning, og er forberedt på at resultatet ikke foreligger før over nyttår.

– Vi sa tidlig i fra, og mener vi har gitt arbeidsgiver romslige tidsfrister. Men saken er blitt trenert, slik at vi nå bare er noen få dager unna tidspunktet jeg skal overføres. Jeg beklager selvsagt tidsnøden, men det er arbeidsgivers ansvar at vi har havnet i denne situasjonen, sier Saastad.

Samtidig kommer han til å forholde seg til arbeidsgivers flytteordre, inntil namsretten har behandlet begjæringen om midlertidig forføyning.

– Jeg har ikke tenkt å gjøre noe som bidrar til at jeg kan bli beskyldt for ordrenekt, sier Saastad.

Fått inn 75.000

Torsdag i forrige uke startet Fagforbundet Aker en kronerulling for å skaffe penger til en eventuell rettssak. I løpet av de fem første dagene, fram til det ekstraordinære årsmøtet i går, var det kommet inn ca 75.000 kroner.

– Dette er penger som i hovedsak er gitt av privatpersoner i Groruddalen og området rundt. Fra LO i Trondheim har vi fått 5000 kroner. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er både rørt og glad, og veldig imponert over engasjementet i denne saken, sier Are Saastad.

Overveldende flertall

Han er også imponert over at så mange som 50 medlemmer tok seg tid til å møte på det ekstraordinære årsmøtet på kveldstid tre dager før julaften.

– Vi hadde en åpen og veldig saklig diskusjon om konsekvensene av en eventuell rettssak. Slike avgjørelsen er jo alltid forbundet med en viss risiko, der vi i et verst tenkelig scenario kan tape og bli dømt til å betale motpartens saksomkostninger. Da snakker vi om en svært betydelig sum.

– Samtidig mener vi selv at vi har en meget god sak, sier Are Saastad.

Etter en hemmelig avstemning, ble det klart at en overveldende flertall ønsket at foreningen skal gå til sak mot Oslo universitetssykehus.

– For både meg selv og for resten av ledelsen i Fagforbundet Aker, var det svært viktig å ha et klart mandat fra medlemmene før vi gikk til et så alvorlig skritt som søksmål, sier Are Saastad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy