Vil lovfeste retten til heltid

Det er på tide å lovfeste retten til heltid, mener en rekke av Arbeiderpartiets fylkeslag som vil kjøre dette som en kampsak på partiets landsmøte til våren.

2011010414023520131216150057

tips@fagforbundet.no

Engasjementet startet i Østfold-kommunen Fredrikstad, og har spredd seg via Vest-Agder til resten av landet.

Etter fylkesleder Signe Øye i Østfold holdt innlegg om ufrivillig deltid på et landsstyremøte, sendte Vest-Agder Ap ut et opprop til de andre fylkeslagene der de krevde at kampen mot ufrivillig deltid blir den viktigste saken på landsmøtet.

– Vi ba ikke om noe svar, men Hedmark, Oppland, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Østfold, Vestfold og Telemark har likevel svart, sier fylkesleder i Vest-Agder, Linda Verdal, til Dagsavisen.

Stort engasjement

– Det er et stort engasjement rundt dette temaet nå. Ufrivillig deltid blir diskutert på de fleste møter jeg er på for tida, sier AUF-leder Eskild Pedersen.

Han tror også ledelsen i partiet sentralt ser behovet for å gjøre noe med ufrivillig deltid, men han advarer mot å la det blir med gode holdninger og fine ord.

– Man kan ikke bare ønske, man må gjøre noe, sier Pedersen til Dagsavisen.

Østfold Ap har allerede sendt inn forslag til landsmøtet om å vedta å kjempe for rett til lovfestet heltid.

– Vi vil at arbeidsmiljøloven skal omfatte prinsippet om at heltidsstilling er hovedregelen. Det er viktig for likestillingen, færre kvinner vil bli fattige og minstepensjonister. Vi tror også det vil bidra til å gi bedre kvalitet på tjenestene fordi brukerne får færre personer å forholde seg til, sier Østfold-leder Signe Øye til Dagsavisen.

Vil kjøre knallhardt

Linda Verdal i Vest-Agder mener det er direkte farlig å la være å gjøre noe med ufrivillig deltid:

– Mange jobber ufrivillig deltid, samtidig som det er skrikende behov for flere ansatte i pleie- og omsorgssektoren. Dette gjelder framtidas tjenestetilbud, derfor vil vi kjøre knallhardt i denne saken, sier hun til Dagsavisen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy