JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil lovfeste retten til heltid

Det er på tide å lovfeste retten til heltid, mener en rekke av Arbeiderpartiets fylkeslag som vil kjøre dette som en kampsak på partiets landsmøte til våren.

2011010414023520131216150057

tips@fagforbundet.no

Engasjementet startet i Østfold-kommunen Fredrikstad, og har spredd seg via Vest-Agder til resten av landet.

Etter fylkesleder Signe Øye i Østfold holdt innlegg om ufrivillig deltid på et landsstyremøte, sendte Vest-Agder Ap ut et opprop til de andre fylkeslagene der de krevde at kampen mot ufrivillig deltid blir den viktigste saken på landsmøtet.

– Vi ba ikke om noe svar, men Hedmark, Oppland, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Østfold, Vestfold og Telemark har likevel svart, sier fylkesleder i Vest-Agder, Linda Verdal, til Dagsavisen.

Stort engasjement

– Det er et stort engasjement rundt dette temaet nå. Ufrivillig deltid blir diskutert på de fleste møter jeg er på for tida, sier AUF-leder Eskild Pedersen.

Han tror også ledelsen i partiet sentralt ser behovet for å gjøre noe med ufrivillig deltid, men han advarer mot å la det blir med gode holdninger og fine ord.

– Man kan ikke bare ønske, man må gjøre noe, sier Pedersen til Dagsavisen.

Østfold Ap har allerede sendt inn forslag til landsmøtet om å vedta å kjempe for rett til lovfestet heltid.

– Vi vil at arbeidsmiljøloven skal omfatte prinsippet om at heltidsstilling er hovedregelen. Det er viktig for likestillingen, færre kvinner vil bli fattige og minstepensjonister. Vi tror også det vil bidra til å gi bedre kvalitet på tjenestene fordi brukerne får færre personer å forholde seg til, sier Østfold-leder Signe Øye til Dagsavisen.

Vil kjøre knallhardt

Linda Verdal i Vest-Agder mener det er direkte farlig å la være å gjøre noe med ufrivillig deltid:

– Mange jobber ufrivillig deltid, samtidig som det er skrikende behov for flere ansatte i pleie- og omsorgssektoren. Dette gjelder framtidas tjenestetilbud, derfor vil vi kjøre knallhardt i denne saken, sier hun til Dagsavisen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy