JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ryddigere i Sykehuspartner

Sykehuspartner skal se på de ansattes arbeidskontrakter på nytt etter møte med Fagforbundet og de andre arbeidstkerorganisasjonene.

2011011115064420131216150349

per.flakstad@fagforbundet.no

Før jul begynte Sykehuspartner å sende ut arbeidskontrakter og arbeidsavtaler til sine ansatte, og det kom mange reaksjoner på innholdet i avtalene. Etter et møte med arbeidstakerorganisasjonene i går, der det ble krevd flere endringer, har selskapet lovet å se på kontraktene på nytt.

Konstruktivt

Ifølge Fagforbundets tillitsvalgt Bjørn Holla, sier lederrepresentanter i Sykehuspartner at de ønsker å gjøre tingene på riktig måte og opptre ryddig. Han mener derfor det ser lovende ut med tanke på å få endret flere av de omstridte punktene i arbeidskontraktene.

– Jeg synes vi hadde et meget konstruktivt og godt møte i går, sier Holla til Fagbladet.

Arbeidskontraktene inneholdt formuleringer om oppmøtested der hvor Sykehuspartner til enhver tid bestemte. I realiteten stod det at de ansatte ikke hadde noe fast arbeidssted, men kunne flyttes hit og dit innenfor Sykehuspartners organisasjon.

I tillegg inneholdt kontraktene bestemmelser om reisegodtgjørelse, pensjonsvilkår og vaktordninger som mange av de ansatte var misfornøyd med.

– Alle disse punktene er selskapet nå villig til å se på, og på meg virker det som om ledelsen er villige til å imøtekomme krav vi fremmet på gårsdagens drøftingsmøte, sier Holla.

Noen har skrevet under

Det er sendt ut ca 400 arbeidskontrakter. Selv om fagforeningene og de tillitsvalgte tidlig tok kontakt med medlemmene og ba dem om å ikke skrive under, har likevel rundt 70 ansatte undertegnet og sendt kontraktene tilbake. Det er ennå usikkert om også disse vil bli tilbudt nye og eventuelt endrede arbeidsavtaler.

– Dette er en litt vrien situasjon for oss. Hvis Sykehuspartner insisterer, har disse 70 en gyldig og bindende arbeidskontrakt med det gamle og omstridte innholdet, sier Bjørn Holla. Han har ikke oversikt over hvor mange av disse 70 som er medlemmer i Fagforbundet.

Sykehuspartner er en egen enhet i Helse Sør-Øst, og skal være en felles tjenesteleverandør for alle sykehusforetakene i regionen.

Oppgavene går ut på å samordne og standarisere administrative støttetjenester og systemer innenfor blant annet dataverktøy, lønn- og personaltjenester og innkjøp.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy