tips@fagforbundet.no
Best av kommunene som er kommet i gang med sertifiseringen er Oslo, der hele 350 virksomheter er miljøfyrtårn, skriver Dagsavisen.
I tillegg til de kommunene som er i gang med arbeidet, har også mange kommuner vedtak om å sertifisere én eller flere av sine virksomheter som miljøfyrtårn.
– Jeg tror utrolig mange av kommunene kommer til å ta i bruk ordningen fram mot 2015, sier Per Bjørnar Knudsen til Dagsavisen. Han er rådgiver i KS og representert i Stiftelsen Miljøfyrtårns styre.
Mads B. Nakkerud, seriorrådgiver i Stiftelsen Idébanken, er ikke riktig så positiv:
– I mange norske kommuner trengs det definitivt mer politisk påtrykk. Virksomheter og privatpersoner som forsøker å få i gang noe, får altfor liten drahjelp av sine politikere, sier han til avisen.
70/30
Agnes Bridge Walton
Helsefagarbeiderne i hjemmetjenesten i Oslo gjør samme jobb uansett om de er ansatt i kommunen eller i kommersielle velferdsselskaper. Likevel tjener hjemmehjelpen i kommunen over 100.000 kroner mer i året.
Gorm Kallestad, NTB og Privat
SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.
Werner Juvik
Jonas Fagereng Jacobsen
HYLLET FOR ÅPENHET: F.v. Hjelpepleier Elisabeth Andersson, og sykepleierne Svanhild Furre Johannessen og Linda Hellesø fikk Flaviusprisen under Åpenhetsseminaret på Pressens Hus i Oslo torsdag 21. september.
Marte Bjerke
GLEDER SEG PÅ MAT: Gunhild Johansen (til venstre) og Ingunn Svensgård åpner bakken med varm mat. Marte Husum i bakgrunnen og Kacper Roza, Alva Linea Myklemyr. Med de to dansende Lydia Emilie Foss Flaathen og Limar i front.
Werner Juvik