JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landskonferansene er i gang

Slagordene om et likeverdig arbeidsliv og samfunn fra Fagforbundets oppstart for ti år siden er like aktuelle i dag, sa Fagforbundets leder Jan Davidsen da han åpnet Fagforbundets yrkesfaglige landskonferanser.

2013092415280120131216235653

- Utfordringene står fortsatt i kø. Noen av de viktigste oppgavene vi står ovenfor i dag er å sørge for et anstendig arbeidsliv for alle gjennom retten til hel stilling, anstendig lønn og retten til å bli sett på arbeidsplassen, sa Davidsen.

- Betydningen av å ha en hel fast stilling er avgjørende i et lånebasert samfunn som vårt, enten det er ungene våre som skal etablere seg, eller et medlem som plutselig våkner en dag som enslig forsørger, la Davidsen til.

Han understreket at Fagforbundet må gi medlemmene trygghet ved at de får det faglige påfyllet de trenger i konkurranse med andre yrkesgrupper.

Erkjennelsen av at arbeidslivet har en helt annen forståelse for realkompetanse enn tidligere er fortsatt like aktuell, ifølge forbundslederen.

- Du blir ikke spurt hva du kan, men hvilke papirer du har, sa han, og la til at vektleggingen av formalkompetanse også skinner igjennom når vi ser hvem som utsettes for konkurranseutsetting og deltidsarbeid og dermed taper pensjon og sosiale rettigheter.

Han advarte mot de utfordringene det nye flertallet på Stortinget vil gi Fagforbundet.

- De sosiale rettighetene våre vil bli satt under press. Vi risikerer en skrinnere felleskapsøkonomi, flere private barnehager og privatisering av skolen, sa Davidsen.

Landskonferansene arrangeres i forkant av Fagforbundets landsmøte hvert fjerde år. Her skal de yrkesfaglige strategiene for neste landsmøteperiode legges opp, og det skal velges delegater til landsmøtet og seksjonsstyrer. Davidsen benyttet anledningen i sin åpningstale til å ønske lykke til med arbeidet fram til 2017.

Andre innledere på den felles åpningen av Landskonferansene var Rolf Jørn Karlsen, avdelingsnestleder i Fellesforbundet og leder av det såkalte Karlsen-utvalget for fag- og yrkesopplæring og Torgeir Nyen fra Fafo.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy