Markering for Are Saastad

Et par titalls mennesker møtte opp utenfor tinghuset i Oslo da saken om å la Are Saastad midlertidig få stå i stillingen som tillitsvalgt ved Aker sykehus, startet i namsretten i dag.

2011012412265620131216151001

per.flakstad@fagforbundet.no

Saastad er for tiden sykmeldt etter at han fikk en tøff start på sin nye tilværelse ved Ahus i Akershus, dit han er blitt flyttet.

– Da jeg kom dit etter jul, fikk jeg ingen turnus, for det fantes ingen turnus for meg. I det hele tatt opplevde jeg at jeg var overflyttet til en avdeling som strengt tatt ikke har plass til meg, forteller han.

Samlet inn 100.000

Saastad fortalte de oppmøtte at det nå er samlet inn rundt 100.000 kroner til en eventuell rettssak mot Oslo Universitetssykehus som er ansvarlig for å ha flyttet ham vekk fra medlemmene han er valgt til å ivareta som leder av Fagforbundet Aker sykehus.

Fungerende leder i den lokale foreningen, Anne Karin Osode, bekrefter overfor Fagbladet at stevning er sendt.

Saken som startet i dag, gjelder en såkalt midlertidig forføyning, det vil si om Are Saastad har rett til å stå i stillingen som heltids tillitsvalgt ved Aker sykehus fram til saken blir endelig avgjort.

Håper arbeidsgiver snur

– Vi har stor tro på at Are får stå i stillingen. Vi håper arbeidsgiver innser at de har en dårlig sak slik at de flytter Are tilbake igjen til Aker uten noen stor rettssak, sier Osode.

Namsrettens kjennelse er ventet i slutten av uken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy