JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra fortvilelse til håp

De ansatte på Askøy Blå Kors klinikk har nå fått et håp om videre drift.

2011012813032020131216151257

tips@fagforbundet.no

Før jul tapte klinikken anbudet om behandling av rusmiddelbrukere, og 82 ansatte stod i fare for å miste jobbene sine.

Nå forhandler imidlertid Askøy Blå Kors med Helse Bergen om en løsning der helseforetaket overtar behandlingsklinikken.

– Stemningen blant de ansatte er en helt annen nå enn hva den har vært den siste tiden, sier tillitsvalgt for Fagforbundet ved klinikken, Lisbeth Strøm, til Askøyværingen.

Hun tar interessen fra Helse Bergen som en anerkjennelse av det fagmiljøet som er bygget opp ved Askøy Blå Kors.

– Vi har et uttalt ønske om å få dette til, og jeg tror vi skal klare å komme til enighet om ikke så alt for lang tid, sier direktør Stener Kvinnesland i Helse Bergen til Bergens Tidende.

Helse Vest utlyste i fjor en anbudskonkurranse på rusomsorg der Askøy Blå Kors ikke vant fram, selv om klinikken har vært i drift siden 1957. Ved siden av faren for å miste jobben, har det vært tungt for de ansatte at den kompetansen som var samlet på klinikken ville bli spredd for alle vinder.

– Selv om mange hadde begynt å søke seg vekk, ønsker de aller, aller fleste å fortsette her ved klinikken, sier Lisbeth Strøm.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy