JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utvidet rett til egenmeldinger

Kragerø vil fjerne taket på egenmeldte sykedager. Kommunen vil gi de nesten 1000 ansatte rett til egenmeldt fravær året rundt.

2011013114041820131216151355

tips@fagforbundet.no

– Målet er å få ned sykefraværet, sier ordfører Kåre Preben Hegland (H) til NRK Telemark.

– Det å gi hver enkelt av de ansatte større frihet, men også mer ansvar i forhold til sin egen arbeidsplass, er i seg selv positivt, fortsetter ordføreren.

Det er den såkalte «mandalsmodellen» som Kragerø nå ønsker å kopiere. Modellen ble utviklet som et kvalitetskommuneprosjekt i Mandal, og kommunen har spart millioner av kroner, samtidig som de ansatte er godt fornøyd.

Leder i Fagforbundet Telemark, Vidar Stang, mener det er en god idé for flere å kopiere mandalsmodellen.

– Dette er veldig positivt. Resultatene i Mandal er et bevis på at dersom arbeidsgivere viser de ansatte tillit så får de tillit tilbake, sier Stang til NRK.

Leder i Norsk Forening for Allmennmedisin, Gisle Roksund, sier til NRK at Mandal også har gjort et godt IA-arbeid (inkluderende arbeidsliv, red. anm.). Han mener dette også har hatt mye å si for det gode resultatet i kommunen.

Han sier at ordningen med utvidet rett til egenmeldinger fungerer der det er arbeidet godt med både det fysiske og psykiske arbeidsmiljøet. Han tror ikke det vil fungere på en arbeidsplass med dårlig arbeidsmiljø.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy