JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsdepartementet anker ikke kvikksølvdom

Arbeidsdepartementet kommer ikke til å anke dommen i arbeidsretten, der en tannlegeassistent fikk godkjent sine plager som yrkesskade, etter at hun hadde blitt kvikksølvforgiftet over flere år.

2011021110564720131216151904

tips@fagforbundet.no

– Denne saken har tatt svært lang tid hos Nav, og har vært en stor påkjenning for kvinnen. Jeg finner det derfor ikke rimelig at hun skal utsettes for ytterligere belastning gjennom en behandling av saken i lagmannsretten, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

I en pressemelding understreker departementet at det med dette ikke er tatt standpunkt til konsekvensen av Trygderettens kjennelser for de øvrige sakene på dette området som ligger til behandling hos Nav.

Bjurstrøm understreker at det er et komplisert og sammensatt regelverk på området, og at den aktuelle kjennelsen kan ha betydning for andre yrkesgrupper enn tannhelseassistentene.

– Departementet jobber nå med å avklare disse sidene knyttet til dagens regelverk. Jeg vil snarest mulig gi Nav nærmere retningslinjer for behandlingen av de utestående sakene, sier arbeidsministeren.

Fagforbundet har saker til behandling både hos NAV, og ankeinstansen som er Trygderetten. All behandling av saker i NAV er stoppet i påvente av et utvalget som skal se på tannhelsesekretærenes situasjon på nytt, og spesielt vurdere saksgangen. Det ble bestemt etter at NRK-brennpunkt før jul tok opp tannlegesekretærers kvikksølvskader.

Sakene som allerede er anket til Trygderetten går tydeligvis sin gang. Noen av sakene har ligget i Trygderett-kø i flere år.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy