JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Saastad-saken ankes til lagmannsretten

Styret i Fagforbundet Aker vedtok i går kveld å anke namsrettens kjennelse om at foreningens leder, Are Saastad, ikke får stå i stillingen som tillitsvalgt inntil saken hans er endelig avgjort.

2011021111275520131216151909

per.flakstad@fagforbundet.no

Mandag i forrige uke ble det kjent at Oslo byfogdembete ga Oslo universitetssykehus medhold i at Are Saastad kunne virksomhetsoverdras til Ahus i Akershus fra 1. januar sammen med de andre ansatte i avdelingen der han ble ansatt for 13 år siden.

Selv mener Saastad og styret i Fagforbundet Aker at dette blir gjort fordi arbeidsgiver vil fjerne en brysom tillitsvalgt.

Fagforbundet Oslo og Fagforbundet sentralt har fått saken juridisk vurdert. Forbundsadvokatene har konkludert med at forbundet ikke burde prøve denne saken for retten, og den politiske ledelsen har valgt å følge denne anbefalingen.

Fagforbundet Aker har derfor startet en rettsprosess uten forbundet sentralt i ryggen.

Før jul ble det satt i gang en kronerulling for å finansiere en rettssak. Etter at namsretten ga arbeidsgiver medhold, var det en stund uklart om Fagforbundet Aker ville ha økonomi til å føre saken videre.

I en pressemelding fra foreningen skriver styret at det i går ble informert om at det økonomiske fundamentet nå er bunnsolid. Styret har etter en helhetsvurdering funnet det både riktig og fullt ut forsvarlig å stille seg bak en videre rettsprosess, heter det i pressemeldingen.

- Kjennelsen framstår som svak. Det er påfallende at sakens politiske bakgrunn og selve hovedspørsmålet knyttet til virksomhetsoverdragelsen er helt fraværende i rettens konklusjon, sier Roger Eriksen som sitter i arbeidsutvalget i Fagforbundet Aker.

- Are og Fagforbundet Aker tar nå belastningen ved å føre denne viktige prinsipielle kampen for rettssapparatet. Et tap vil bli oppfattet som fritt fram for å angripe tillitsvalgte som står i vanskelige omstillingsprosesser landet rundt, sier Eriksen.

Det betyr at foreningens advokat nå begynner arbeidet med en anke av kjennelsen i namsretten, og med et hovedsøksmål for Oslo tingrett.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy