JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kronprins Haakon stiller opp for Norsk Folkehjelp

Kronprins Haakon har sagt ja til å være høy beskytter for årets TV-aksjon som skal gi penger til Norsk Folkehjelps arbeid med å rydde miner og klasebomber rundt i verden.

2011021411030420131216152006

per.flakstad@fagforbundet.no

Norsk Folkehjelp driver et omfattende arbeid med å rydde miner og klasebomber i Europa, Afrika og Asia. Ett av prosjektene deres er i Laos der de samarbeider med Fagforbundet om å sette opp egne team av kvinnelige eksplosivryddere som kombinerer dette med egen utdanning.

Sammen med Fagforbundet

Dette var det ene av Fagforbundets fire store solidaritetsprosjekter i samarbeidet med Norsk Folkehjelp som ble lansert under forbundets landsmøte i 2009.

– Kronprins Haakon har gjennom sitt arbeid vist et stort engasjement og kunnskap innen ulike humanitære spørsmål, og det er en stor glede for oss at han vil engasjere seg i årets TV-aksjon og sette søkelys på arbeidet vi gjør med å fjerne miner og klasebomber, sier generalsekretær Orrvar Dalby i Norsk Folkehjelp.

– Hver eneste dag drepes og lemlestes uskyldige mennesker av disse våpnene som ligger igjen etter krig og konflikt. Dette er en forferdelig trussel for nærmiljøet og menneskene som bor i disse områdene. Norsk Folkehjelp graver frem og uskadeliggjør miner, klasebomber og annen ueksplodert ammunisjon. På denne måten fjernes også frykten mange lever med hver eneste dag, fortsetter han.

Verdens største

TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere. Hvert år jobber 7000 frivillige landet over med organiseringen av innsamlingen i sin kommune. Målet er at 100.000 bøssebærer skal besøke samtlige husstander i Norge i løpet av to timer søndag 23. oktober.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy