SHS må vente på innstilling fra valgkomiteen

Valgkomiteene i tre av Fagforbundets fire seksjoner la fram sine forslag til nytt styre tirsdag ettermiddag. Først ett døgn seinere får delegatene på landskonferansen i SHS se innstillingen til nytt styre i sin seksjon.

2013092514582720131216235741

karin.svendsen@fagforbundet.no

Det har lenge vært knyttet stor spenning til valgene i Seksjon helse og sosial (SHS). Raymond Turøy, nåværende nestleder er en av tre lederkandidater når Kjellfrid T. Blakstad nå går av. Også Sissel M. Skoghaug og Helge Sporsheim er kandidater til ledervervet. Leder i hver seksjon har en plass i Fagforbundets arbeidsutvalg.

Vil begrunne forslag

Derfor ble mange delegater både overrasket og skuffet da valgkomiteene i de tre andre seksjonene la fram sine innstillinger dagen før valget, uten at innstillingen fra valgkomiteen i SHS ble kjent.

-Det er tre grunner til at vi legger fram vår innstilling først utpå ettermiddagen i dag, sier Hans Martin Aase, leder i seksjonens valgkomité.

For det første mener komiteen det er viktig at innstillingen presenteres sammen med en begrunnelse.

Følger kjøreplanen

En annen grunn er at den politiske ledelsen i seksjonene fra begynnelsen ba om at valgkomiteenes arbeid skulle presenteres samme dag som valget.

-Vi har lagt opp en kjøreplan i tråd med den bestillinga, og har fremdeles møter med kandidatene til alle styrevervene, opplyser Aase.

Valgkomiteen i SHS har gitt fylkene så god tid som mulig til å komme med forslag til kandidater. Dermed har komiteen hatt bruk for resten av tida til sitt arbeid.

-Dessuten er vår måte å organisere valget på, mest i tråd med måten valgene blir gjennomført på landsmøtet, sier Aase.

Helse kontra sosial

Mange er også spent på hvem som skal fylle to ledige styreplasser.

Etter valget for fire år siden reagerte en del medlemmer på at bare helsesektoren ble representert i det nye styret. I det nåværende styret sitter ingen fra for eksempel barnevernet og Nav.

På spørsmål om valgkomiteen har fått inn forslag fra denne sektoren, svarer Hans Martin Aase at det også denne gang har vært en utfordring å få inn forslag fra fylkene på kandidater med denne type kompetanse.

-Men det kommer jo også an på hvordan man definerer det sosiale området. Jeg mener at vi i vårt forslag får dekket noe av denne kompetansen, sier han og peker på at det er umulig at alle yrkesgruppene i SHS er direkte representert i styret.

Kun forslag fra fylkene

Leder i valgkomiteen opplyser at selv om de har hatt mulighet, har de valgt ikke å gå ut for å hente inn kandidater som ikke fylkene har foreslått.

-Vi forutsetter at de som sitter i styret, tilegner seg breddekompetanse. Dessuten bruker styret faggruppene som består av kompetente folk i blant annet barnevern, psykiatri og rusomsorgen, sier Hans Martin Aase.

MEST LEST:
God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

Per Flakstad

Lønnsforhandlingene er i gang: Her finner du alle kravene fra LO

Colourbox.com

Disse skal få ny lønn nå: Lønnsforhandlingene for 190.000 ansatte i kommunene er i gang

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy