JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brobygger på UNN fikk Varmeprisen

Jan Bakkevoll fra Tromsø fikk i dag den høythengende Varmeprisen på landskonferansen til Seksjon helse og sosial (SHS).

2013092515152020131216235747

karin.svendsen@fagforbundet.no

Hjelpepleier siden 1986 Jan Bakkevoll er tildelt Fagforbundets Varmepris 2013.

- Jeg er både stolt og glad, sier Bakkevoll som har arbeider på Gynekologisk/Urologisk avdeling ved UNN (Universitetssykehuset i Nord-Norge) i snart 20 år. Og enda mer stolt ble han da han leste kriteriene for å få prisen og begrunnelsen for tildelingen.

Vekker tillit

- Jeg må vel si jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen, innrømmer Jan Bakkevoll.

Det var Fagforbundet ved UNN som nominerte hjelpepleieren til Varmeprisen blant annet fordi han vekker tillit både hos kolleger og pasienter.

- Jeg setter meg gjerne på sengekanten til pasientene, og jeg har flere ganger hørt kolleger si at jeg er god på den vanskelige samtalen, forteller han.

Men Bakkevoll har også evne til å sette grenser på en kjærlig og bestemt måte.

- Ingen er i tvil om når strikken er tøyd langt nok. Men jeg sier fra med en spøk, og etterpå er tillitsforholdet like godt.

Alltid tid

En viktig rettesnor for yrkeslivet fikk han av en gammel hjelpepleier han møtte i en av sine praksisperioder. Hun formante de unge om aldri å holde hånda på dørhåndtaket mens de snakket med en pasient.

- Det har vært et motto for meg i hele yrkeskarrieren min. Jeg vil ikke signalisere at jeg ikke har tid til å lytte, at pasienten ikke er viktig for meg. Vi må alltid være til stede når vi snakker med pasientene våre, mener Bakkevoll.

En god kollega

Jan Bakkevoll blir fremhevet som muntrasjonsråd og inspirasjonsråd både i forhold til pasienter og kolleger. Men også som et menneske med evne til å bygge bro mellom alle profesjonene som fins på et sjukehus.

Selv betegner han seg selv som en del av den harde kjernen. Hjelpepleieren kjenner mange på sjukehuset og alle på avdelingen. Han har vært tillitsvalgt i mange år og er bevisst på at alle, uansett faglig bakgrunn, må arbeide i lag.

- Og når det kommer nye, unge kolleger, må vi være der for dem, understreker han.

Men han tar også godt vare på sine gamle kolleger: ”Er du så heldig å gå dagvakt etter at Jan har vært på nattevakt, er du garantert kake, kringle eller vafler når du kommer på jobb”, skriver Marianne Johnsen blant annet i begrunnelsen for at Fagforbundet UNN nominerte Bakkevoll til Varmeprisen.

Flott arbeidsplass

Jan Bakkevoll skal feire prisen sammen med om lag 60 kolleger på det han syns er en fantastisk arbeidsplass.

- Prisen sier jo mye om avdelinga vår, så alle er veldig stolte over at jeg fikk prisen, sier han.

Varmeprisen blir delt ut på Landskonferansen til SHS hvert fjerde år. Den går til en person, organisasjon eller arbeidsplass som har utmerket seg ved å skape varme i helse- eller sosialsektoren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy