Adecco kan bli kastet ut av Klæbu

Adecco Helse kan miste enda en kontrakt. Denne gangen er det avslørt ulovlige forhold ved Klæbu sykehjem i Sør-Trøndelag.

2011022514274320131216152717

ola.tommeras@fagforbundet.no

Tirsdag er politikerne i formannskapet innkalt til ekstraordinært møte. På sakslista står én sak; Adeccos drift av Klæbu sykehjem.

De siste dagene har ansatte ved Klæbu sykehjem fortalt Adresseavisen om doble vakter og overtid uten overtidsbetaling. Svenske helsearbeidere er innkvartert i lagerrom mellom øktene. Beskrivelsen er identisk med avsløringene på Adeccos sykehjem i Oslo, der Arbeidstilsynet varslet fredag at de vil gå til anmeldelse for grove brudd på arbeidsmiljøloven.

Kjempet mot privatisering

Adecco overtok driften av sykehjemmet for et knapt halvår siden, 1. juni i fjor. De ansatte kjempet mot konkurranseutsetting så lenge som mulig, men i mars i fjor måtte de innse at slaget var tapt. Fra 1. juni var de ansatt i Adecco Helse. Selv om lønna var lik, var pensjonsrettighetene en helt annen.

Onsdag denne uka møtte Adecco Helse Fagforbundets tillitsvalgte på stedet. Samtidig startet folk i bygda underskriftskampanje mot Adeccos drift. De krever sykehjemmet tilbake til kommunal drift.

– Stjeler pensjon

Adecco betaler ca tre prosent av lønna til pensjonsordningen. Kommunen betalte 15 prosent.

– Dessuten har ikke Adecco betalt inn en eneste pensjonskrone til pensjonskontoen i Nordea. Per 1. januar var kontoen fortsatt tom, opplyser leder av Fagforbundet i Klæbu, Ingvar Sund.

– Dette er rent tyveri av de ansattes renter på pensjonspengene, mener Sund.

Klar melding

– Adecco har selv innrømmet at de har brutt norsk lov. Det er en viktig melding å merke seg for formannskapets medlemmer, når de tirsdag skal ta stilling til selskapets drift, sier Sund.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy