JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kamp om ledervervet i SHS

Seksjon helse og sosial fikk onsdag kveld nytt styre. Enigheten var stor bortsett fra at både valgkomiteen og landskonferansen var delt i valg av ny leder.

2013092519033520131216235801

karin.svendsen@fagforbundet.no

Mange delegater tok ordet etter at valgkomiteen i Fagforbundet Seksjon helse og sosial (SHS) hadde lagt fram sin innstilling til nytt seksjonsstyre seint onsdag ettermiddag. Valgkomiteen foreslo Sissel M. Skoghaug som leder og Raymon Turøy som nestleder.

65 stemte inn Turøy

Begge kandidatene hadde bred støtte blant delegatene, men Raymond Turøy ble til slutt valgt som leder i SHS med 65 stemmer, mens Sissel M. Skoghaug fikk 38. Hun ble deretter valgt som nestleder ved akklamasjon.

Både leder og nestleder i SHS arbeider heltid som tillitsvalgte sentralt. Men bare lederen har en plass i Fagforbundets arbeidsutvalg.

Også resten av styret ble enstemmig valgt.

Det nye styret

I tillegg til Raymond Turøy, hjelpepleier fra Hordaland, og Sissel M. Skoghaug, sjukepleier fra Troms, sitter følgende i det nye seksjonstyret:

Helge Sporsheim, hjelpepleier, Oslo

Karianne Sten Karlsrud, omsorgsarbeider, Oppland

Merethe Krogstad Hoel, hjelpepleier, Aust-Agder, ny

Knut Rønning, miljøarbeider, Sør-Trøndelag, ny

Godt jobba

Valgkomiteen høstet mange lovord for sitt arbeid med å sette sammen og presentere sitt forslag til nytt styre. Bortsett fra at landskonferansen byttet om på leder og nestleder, gikk alle viktige valg glatt igjennom.

Det har vært en utfordring i SHS at helsefagarbeidere (tidligere hjelpepleiere og omsorgsarbeidere) har vært så dominerende i styret. Men det gjenspeiler også sammensetningen i medlemsmassen. I tillegg til fire helsefagarbeidere sitter en sjukepleier og en miljøarbeider i det nye SHS-styret.

Valgkomiteen har forsøkt å få inn en bredere kompetanse, men de skulle også sørge for at det nye styret blir balansert kjønnsmessig og geografisk.

- Når vi ser på styret og vararepresentantene under ett, har vi ikke bare kjønnsmessig og geografisk balanse, men også bred yrkesmessig representasjon, mener Hans Martin Aase, leder i valgkomiteen. Han peker på at blant vararepresentantene er både en kokk, en vernepleier, en assistent og en ambulansearbeider.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy