JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gratulerte med dagen

LOs nestleder Gerd Kristiansen tok en tidlig morgen på Oslos travle hovedjernbanestasjon for å gratulere sine medsøstre og alle andre med kvinnedagen.

2011030809120020131216153249

per.flakstad@fagforbundet.no

Sammen med Trude Johnsen og Sissel Wehold sto hun utenfor den gamler Østbanehallen og delte ut postkort og karameller til alle som var på vei på jobb. Noen hastet surt forbi, men de aller fleste smilte og syntes det var hyggelig med en markering av kvinnedagen.

Postkortene LO delte ut, har kvinnehelse som tema. Blant annet rettes oppmerksomheten mot urettferdigheter som at flere kvinner enn menn dør av hjerte- og karsykdommer, mens mesteparten av forskningen rundt disse sykedommene er rettet mot menn. Kvinner er også overrepresentert med muskel- og sjelettlidelser og psykiske lideler, og hvert år dør 350.000 kvinner over hele verden i forbindelse med svangerskap og fødsel.

LO krever at forskning på sammenhengen mellom arbeidsmiljø og muskel- og sjelettlidelser må styrkes, og at disse lidelsen også må omfattes av yrkesskadeerstatning, noe de ikke gjør i dag. LO krever også at all forskning på sykdom må gjøres kjønnsspesifikk, siden det er forskjellige symptomer og utvikling for kvinner og menn.

I tillegg til postkortaksjonen, holder LO et seminar klokka 12 i Oslo Kongressenter. På seminaret deltar landets første professor i kvinnehelse, Berit Schei, fra institutt for samfunsmedisin ved NTNU og overlege i gynekologi ved St. Olav Hospital. Hun stiller spørsmålet om kvinneliv er mindre verd enn manneliv i sitt foredrag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy