JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ministermøte i barnehagen

- Vi må tenke stort om de små, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen da hun tirsdag besøkte Mor Go'hjertas barnehage i anledning Barnehagedagen.

2011031515560020131216153806

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Med slagordet Vi kan! ble Barnehagedagen 2011 arrangert for sjuende år på rad. Målet er å synliggjøre barnehagen, de ansatte og arbeidet som gjøres for foreldre, politikere og samfunnet som helhet. Fagforbundet og Utdanningsforbundet i fellesskap står bak arrangementet.

I anledning Barnehagedagen tok kunnskapsminister Kristin Halvorsen i dag turen til Mor Go'hjertas barnehage på Bjølsen. Her ble hun møtt av engasjerte og godt forberedte barn og ansatte.

Kvalitet i sentrum

Etter mange år med stor utbygging av barnehageplasser er det nå tid for å overvåke kvaliteten i barnehagene, understreker Halvorsen.

- Fagarbeidere og førskolelærere er de viktigste yrkesgruppene å satse på for å opprettholde kvaliteten i barnehagene, sa kunnskapsministeren.

Mette Henriksen Aas fra Fagforbundet og Mimmi Bjerkestrand fra Utdanningsforbundet minnet henne på at kvalitet ikke kommer av seg selv, men som et resultat av en offensiv satsing på medarbeidernes kompetanse. Samtidig at gode lønns- og arbeidsvilkår er avgjørende for å sikre rekruttering av fagfolk til barnehagene.

Viktig dag

Rundt 5000 barnehager over hele landet deltok i markeringen av Barnehagedagen. Å åpne barnehagene mot omverdenen er en viktig strategi for å heve statusen til yrkesgruppene som jobber der, påpeker Mette Henriksen Aas.

- Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra barnehagene som har deltatt. De er stolte over å vise fram hva de gjør

En av de mange tusen ansatte som er involvert i arrangementet er Marianne Jensen, pedagogisk assistent i Mor Go'hjertas barnehage. Bare i denne barnehagen venter de rundt hundre gjester i løpet av ettermiddagen, og Marianne er i full sving med å bake kanelboller som skal serveres til gjestene.

- Det er fint at folk kan komme og se hva vi jobber med. Mye av det vi gjør virker kanskje tilfeldig når man bare kommer innom, men med et slikt arrangement kan vi vise at arbeidet er faglig forankret og godt planlagt, sier Marianne Jensen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy