JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klæbu sier opp Adecco

Klæbu kommune har i dag sagt opp avtalen med Adecco om driften av Klæbu sykehjem.

2011031516121920131216153811

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Klæbu kommune føyer seg nå inn i rekken av arbeidsgivere som har sagt opp sine avtaler med Adecco om sykehjemsdrift.

– Jeg orienterte Adecco om vår beslutning i går, og i dag kom beskjeden tilbake om at de aksepterte oppsigelsen av avtalen, sier Klæbu-ordfører Jarle Martin Gundersen til NRK.

Ifølge NRK har ordføreren fått se de foreløpige konklusjonene på rapporter fra Statens helsetilsyn og Arbeidstilsynet som har undersøkt forholdene ved sykehjemmet.

Bekreftet regelbrudd

– Her bekreftes det omfattende avvik, både i forhold til Arbeidsmiljøloven og i forhold til lovverk som skal sikre forsvarlig sykehjemsdrift. Ansatte skal blant annet ha gått doble vakter uten overtidsbetaling, og slik kan vi ikke ha det, sier Gundersen til NRK.

Planenen nå er at Klæbu kommune i løpet av de kommende ukene igjen overta driften av sykehjemmet som Adecco har drevet siden i fjor sommer.

– Ifølge rapportene fra tilsynene har regelbruddene foregått fra første dag, og det har vi i dag beklaget overfor de ansatte. Kommunen tar også selvkritikk for at vi ikke har fulgt bedre med på driften av Klæbu sykehjem. I ettertid ser vi jo at kontrollen burde vært bedre, sier Jarle Martin Gundersen til NRK.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy