JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hovedsøksmålet sendt

Are Saastad har nå formelt stevnet Oslo universitetssykehus etter at han ble flyttet til Ahus i Akershus, og ikke lenger kunne fungere som leder for Fagforbundet Aker.

2011031713054620131216153928

per.flakstad@fagforbundet.no

– Dette er en prinsippsak for hele fagbevegelsen, sier Roger Eriksen som er AU-leder i Fagforbundet Aker.

Støtte

Fagforbundets lokale forening på Aker sykehus har fått mange støtteerklæringer og pengestøtte i forbindelse med saken. Ifølge Eriksen viser dette stor interesse og at mange oppfatter saken som viktig.

I stevningen fra advokat Anne Marie Due legges det ned påstand om at Oslo universitetssykehus pålegges å gjeninnsette Are Saastad i stillingen ved Aker sykehus slik at han kan fortsette i vervet som leder av Fagforbundet Aker. Da Saastad kom til Ahus i januar, ble han tilbud en halv stilling, og advokaten krever i søksmålet at oppsigelsen av den halve stillingens som er blitt borte kjennes ugyldig. I tillegg krever hun at Saastad tilkjennes erstatning.

Søksmålet vil bli behandlet av Oslo tingrett innen seks måneder.

Unik sak

– Dette er en sak som aldri tidligere er blitt ført for norsk rett, og knapt nok for retten i Europa, sier Roger Eriksen.

– Det dreier seg i bunn og grunn om virksomhetsoverdragelse som prinsipp skal kunne brukes mot en tillitsvalgt som i dette tilfellet representerer lang flere enn de som virksomhetsoverdras, fortsetter han.

Fagforbundet Oslo og Fagforbundet sentralt har også vurdert virksomhetsoverdragelsen av Are Saastad, og kommet til at arbeidsgiver hadde anledning til å flytte foreningslederen. Fagforbundet sentralt støtter derfor ikke søksmålet som nå er sendt.

Ankesak

Samtidig som hovedsøksmålet er sendt Oslo Tingrett, er det også sendt en anke på kjennelsen i Oslo byfogdembete om ikke å la Are Saastad få stå i stillingen ved Aker sykehus inntil saken hans er endelig avgjort. Anken vil sannsynligvis bli behandlet i Borgarting lagmannsrett i løpet av kort tid.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy