JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ulovlig dobbeltarbeid i Bærum

Ekstrahjelper i en kommunal bolig i Bærum jobbet mer enn 40 timer på en helg, og sov på feltseng mellom skiftene. Da tok lederen i Fagforbundet Bærum, Bjørn M. Johnsen, affære, og nå blir det ryddet opp.

2011040813090920131216155247

tips@fagforbundet.no

- Jeg er svært glad for at forbundet ble tipset om denne saken, slik at det blir slutt på praksisen, sier Bjørn M. Johnsen til Asker og Bærum Budstikke.

Rystet

Han er rystet over at en slik praksis kunne foregå i Bærum over lang tid.

- Først da vi begynte å undersøke saken, oppdaget vi hvor omfattende den var. Forbundet har gått nøye gjennom bemanningen i boligen det siste halve året, og Johnsen mener det ser ut som om de ulovlige vaktordningene er satt i system, sier han til avisen.

Han kan dokumentere at den ulovlige turnusen pågikk så sent som sist helg.

Blant annet skal innleide svenske hjelpepleiere ha jobbet doble vakter over lengre tid. Enkelte av dem har jobbet 30 timer i strekk, og i løpet av enkelte helger har noen av dem jobbet i mer enn 40 timer. Mellom vaktene sov de på feltsenger på kontoret i tilknytning til boligen. De har heller ikke fått overtidsbetalt.

Rydder opp

Etter å ha samlet nok dokumentasjon i saken, ba Fagforbundet om et møte med rådmannen, og nå blir det også ryddet opp.

Straks rådmann Marit Langfeldt Ege ble kjent med Fagforbundets funn, ble vaktlistene ved boligen gjennomgått, og de viste at forbundet hadde rett.

Allerede i forrige uke ba rådmannen om at kommunens mange leverandører og enheter forsikrer seg om at de følger alle arbeidslivets lover og regler. Tjenestelederne ble i tillegg bedt om å gå gjennom sine vaktlister.

- Det viktigste er at dette opphører. De som kommunen skylder penger, vil få penger tilbakebetalt. Men vi vet ennå ikke hvor mye dette utgjør, sier Langfeldt Ege til Asker og Bærum Budstikke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy