JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever 8500 kroner

– Tilbudet fra KS på 4000 kroner er alt for lavt, sier forhandlingsleder Jan Davidsen i LO Kommune. Kravet ligger nå på 8500 kroner.
Forhandlingene i kommunesektoren fortsatte lørdag. Det er foreløpig ikke avtalt noen videre framdrift, men fristen for en forhandlingsløsning er midnatt. Fagbladet fortsetter å følge utviklingen utover lørdagen.

2011042912450020131216160036

per.flakstad@fagforbundet.no

Davidsen minnet om kravet om at ansatte i kommunene skal ha den samme lønnsutviklingen som i LO/NHO-oppgjøret i privat sektor da LO Kommune i dag svarte på tilbudet fra kommunenes arbeidsgiverforening, KS.

I de reviderte kravene er det generelle tillegget redusert fra 9000 til 8500 kroner til alle, samtidig som kravet om at minstelønnssatsene skal heves tilsvarende ligger fast.

I tillegg opprettholdes kravet om at KS må samarbeide om et system der uttelling for utdanning skal skje automatisk. I hovedoppgjørene i 2008 og 2010 var partene enige om at ett års videreutdanning skulle gi 20.000 kroner, et halvt års utdanning som skulle gi 10.000, og tre måneders utdanning skulle gi 5000 kroner.

I mange kommuner har dette vært en tema i de lokale forhandlingene, og erfaringene så langt viser at det er vanskelig mange steder å få den økonomiske uttellingen for utdanning som partene i utgangspunktet er enige om.

Det betyr at forhandlingene i KS-oppgjøret fortsetter ut over fredagskvelden, og kanskje også i morgen. Det foreløpig ikke kjent når KS vil komme med et nytt tilbud.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy