JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i Oslo

Partene i mellomoppgjøret i Oslo kommune klarte ikke å bli enige, og oppgjøret går nå til mekling. Mari Sanden, leder i Fagforbundet Oslo, er sjokkert og skuffet.

2011050208142420131216160151

per.flakstad@fagforbundet.no

Mens kommuneansatte i resten av landet fikk et tillegg på 4,3 prosent, tilbød Oslo kommune sine ansatte 3,7 prosent. Fagforbundet Oslo er skuffet og sjokkert over det de mener er et brudd med de avtalte rammene for dette oppgjøret.

– Kommunens tilbud er ikke i tråd med reguleringsbestemmelsene for andre avtaleår, der vi var enige om at kommunen skulle følge lønnsutviklingen til sammenliknbare tariffområder, sier lederen i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden.

– Det er helt uaktuelt for Fagforbundet Oslo å akseptere at ansatte i Oslo skal ha en dårligere lønnsutvikling enn andre. Vi har fremmet rimelig krav, tilsvarende de rammene man er blitt enige om i KS og i statsoppgjøret.

– Det er ikke mulig å se noen fornuft i at Oslo kommune skal ha en dårligere lønnsutvikling enn resten av offentlig sektor. Derfor må dette være politisk motivert, og det tvinger fram en mekling som burde vært helt unødvendig, fortsetter Sanden.

Datoer for mekling vil sannsynligvis bli avtalt i løpet av denne uka.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy