JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi spiller en viktig rolle

Christina Beck Jørgensen fra Elverum er valgt til ungdommenes nye leder i Fagforbundet. Hun ønsker seg enda større ungdomsrepresentasjon i organisasjonen og på landsmøtene.

2013092714503620131216235951

per.flakstad@fagforbundet.no

Engasjementet er stort når ungdommene i Fagforbundet annethvert år samler seg til landskonferanse. Temaer som boligpolitikk, lovfestet rett til læreplasser og utdanningspolitikk blir ivrig debattert, i tillegg til store utenrikstemaer som for eksempel Norges tilpasning til EU gjennom EØS-avtalen.

I tillegg gjorde ungdommene på landskonferansen i Oslo denne uka felles sak med pensjonistene i Fagforbundet. De går inn for at tannhelse må bli en del av det ordinære offentlige helsetilbudet, og finansieres av det offentlige bortsett fra en egenandel, slik pensjonistene gjorde på sin landskonferanse i forrige uke..

Viktig skolering

– Vi er også opptatt av egen organisasjon, og selvsagt av ungdomsarbeidet, sier Christina Beck Jørgensen som overtar ledervervet etter Ola Harald Svenning.

– En viktig oppgave framover blir å styrke ungdomsarbeid og spesielt skoleringen av ungdomstillitsvalgte. Vi må bygge opp folk slik at de kan ta oppgaver i det sentrale utvalget og i forbundets organer både i foreningene og på fylkesnivå, sier Beck Jørgensen.

– Bedre skolerte tillitsvalgte vil også bi bedre rekruttering blant ungdommene. I tillegg må vi være aktive og besøke utdanningsinstitusjonene for å fortelle om Fagforbundet.

– Når vi har vært ute blant elever og studenter, er det mange som svarer at de ikke er organisert fordi de aldri er blitt spurt eller har fått noen informasjon. Derfor har vi mye å hente på dette området, mener den nyvalgte lederen.

Hun ønsker at Fagforbundet ungdom kommer i gang med en årlig elevkonferanse, der de samler tillitsvalgte ved utdanningsinstitusjoner og skolerer dem.

– Dette klarer de fint i de politiske ungdomsorganisasjonene, så da burde vi i Fagforbundet ungdom også få det til, mener hun.

Må blir flere

– Vi må bli enda flere. I den situasjonen vi er i ferd med å få, med borgerlig regjering og et blåblått stortingsflertall, må Fagforbundet vise hva vi står for og den makten vi har. I den sammenhengen blir vi aldri for store. Vi må hele tiden strebe etter å øke medlemstallet, fortsetter hun.

– Ikke minst i rekrutteringsarbeidet har ungdommen en viktig rolle å spille. For å opprettholde og øke medlemstallet, må vi fylle på nedenfra, sier Christina Beck Jørgensen.

Derfor ønsker hun seg at fylkene tar ungdommen på alvor og slipper dem til i organisasjonen. Hun mener også at det er en viktig skolering av unge tillitsvalgte å sende dem på konferanser og kurs, og synes det er synd at bare en og to ungdomsrepresentanter får i fylkenes landsmøtedelegasjoner.

– Vi burde vært flere på landsmøtet, mener hun.

Hjelpepleier fra Elverum

Den nyvalgte ungdomslederen er utdannet hjelpepleier og kommer fra Elverum. Hun er 24 år og har sittet som nestleder i ungdomsutvalget de to siste årene.

Før det arbeidet hun i en 16,9 prosents stilling i Elverum kommune.

– Jeg fartet rundt mellom ulike sykehjem, bofellesskap og hjemmetjenesten, så jeg vet mye om hvordan deltidsansatte har det for å få både jobbkabalen og økonomien til å gå opp, forteller Christina Beck Jørgensen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy