Namsskogan vil kutte sykehjemsplasser

I Namsskogan foreslår rådmannen å stenge en etasje på sykehjemmet og kutte ti plasser for å spare penger. Både klientutvalget og Fagforbundet er bekymret.

2011051912591220131216161127

per.flakstad@fagforbundet.no

På grunn av overforbruk må Namsskogan i Nord-Trøndelag spare nesten sju millioner på neste års budsjett. Ett av rådmannens sparetiltak er å kutte ti sykehjemsplasser. Saken skal opp i kommunestyret 24. mai.

Fra sykehjem til omsorgsbolig

Ifølge rådmann Geir Staldvik har sykehjemmet et så godt tilbud at det tåler kutt.

– De eldre har det godt her i Namsskogan, men det bør da ikke være noe argument for at de skal få det dårligere, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt i kommunen, Gunn Mellingen til Fagbladet.

Også klientutvalgets leder, Bjørg Myran, er misliker kuttforslaget.

– Dette høres veldig dramatisk ut, sier hun til NRK Trøndelag, og ønsker en fyldig forklaring på hvordan kuttene skal gjennomføres.

Ifølge rådmannen er det forsvarlig å overføre noen av de eldre fra sykehjemmet til omsorgsboliger.

Dette får lederen av Fagforbundet Namsskogan til å reagere: – For det første lurer jeg på hvor kommunen skal få alle disse nye omsorgsboligene fra, og for det andre stiller jeg et spørsmål ved hvordan en slik flytting skal bidra til at kommunen sparer noe, sier Wenche Sveen til Fagbladet.

Når beboere i omsorgsboliger utløser en trygghetsalarm om natten, er det en nattevakt på sykehjemmet som rykker ut. Hvis det blir flere beboere i omsorgsboliger, og samtidig færre ansatte på vakt på sykehjemmet, mener hun at dette bare er forsvarlig hvis kommunen samtidig styrker hjemmetjenesten.

– Da kan det fort bli slik at «vinninga går opp i spinninga», sier Wenche Sveen.

Ingen skal sies opp

Ifølge hovedtillitsvalgt Gunn Mellingen har de tillitsvalgte i kommunen fått løfter om at ingen vil bli sagt opp som en følge av kuttene. Imidlertid vil rådmannens forslag medføre at vikarer og midlertidig ansatte får færre vakter enn i dag. I tillegg vil blant andre nattevakter i små stillinger, som tar ekstravakter, få mindre å gjøre.

– Vi har oppfordret de ansatte til å møte opp for å vise at de er engasjert i jobben sin og i kvaliteten på eldreomsorgen når politikerne i kommunen skal behandle kuttforslaget førstkommende tirsdag, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy