JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siri Hatlen går av som leder for Oslo universitetssykehus

Administrerende direktør Siri Hatlen har i dag gått av som leder for Oslo universitetssykehus med umiddelbar virkning.

2011060612232320131216161915

per.flakstad@fagforbundet.no

- Dette var vel omtrent som forventet, sier Fagforbundets tillitsvalgt og styrerepresentant ved Oslo universitetssykehus OUS, Bjørn Wølstad-Knudsen i en umiddelbar kommentar til Fagbladet.

- Da Siri Hatlen i forrige styremøte la fram sin og administrasjonens plan for hvordan den omfattende omstillingsprosessen i helseforetaket kunne gjennomføres, fikk hun flertallet i styret mot seg og beskjed om å gjøre jobben på nytt. Dette har hun nok reflektert over, og nå tatt konsekvensen av, fortsetter Wølstad-Knudsen.

- Hva blir konsekvensene for det videre omstillingsarbeidet?

- Det blir en spekulasjon, men dette smører jo ikke akkurat prosessen, sier Wølstad-Knudsen, som håper en ny administrerende direktør vil komme raskt på plass.

Når det gjelder dagens ekstraordinære styremøte, vil saken om økonomisk langtidsplan bli foreslått utsatt.

Ifølge en pressemelding på helseforetakets hjemmeside skyldes den brå avgangen at Hatlen og styret er uenig i den økonomiske langtidsplanen og den videre utviklingen av foretaket.

Manglende tillit

Jan Eirik Thoresen er inntil videre konstituert som administrativ leder.

– Ved behandlingen av budsjett og økonomisk langtidsplan for sykehuset har det oppstått uenighet mellom styrets flertall og administrerende direktør Siri Hatlem, sier styreleder Göran Stiernstedt. Han opplyser også til sykehusets hjemmeside at beslutningen om å fratre er gjort i samråd med han.

Siri Hatlen har vært administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus siden juni 2009.

– Oslo universitetssykehus gjennomfører en omfattende fusjons- og omstillingsprosess som det vil kreve tid, innsats og ressurser å lykkes med. Foretaket har en utfordrende økonomisk situasjon både på kort og på lengre sikt. Jeg konstaterer at det er uenighet mellom styrets flertall og administrerende direktør om hva som skal til for å lykkes med fusjonen videre og hvordan den videre prosess bør gjennomføres. I så krevende spørsmål må administrerende direktør ha den fulle tillit fra et samlet styre, hvilket jeg opplever nå at ikke er tilfelle, sier Siri Hatlen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy